Andøya flystasjon blir permanent base for mottak av allierte styrker

Andøya flystasjon skal nå bli en militær mottaksbase for allierte styrker. Det opplyser finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.

Andøya flystasjon i Nordland får nytt liv. Den skal nå brukes som en militær mottaksbase for allierte styrker. Foto: Tore Meek / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– For regjeringen er det viktig å styrke evnen til å ta imot allierte tropper og styrker. Det blir fortsatt en militærbase på Andøya, fordi vi mener det er viktig for landet vårt, sier Vedum til kanalen og legger til:

– Dette blir en permanent base på Andøya, nettopp fordi den er så bra lokalisert. Det er viktig for Norge at vi er Nato-medlem, og at vi kan ta imot allierte styrker. Da er Andøya som base et veldig godt utgangspunkt, sier han.

Til store protester vedtok Stortinget å legge ned flystasjonen på Andøya i 2016 da den ble for dyr i drift. Det ble bestemt at både jagerfly og maritime overvåkingsfly skulle samles på Evenes.

Onsdag ble det samtidig kjent at den nye kampflybasen på Evenes i Nordland ville bli flere milliarder kroner dyrere enn først antatt.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) opplyste i Stortingets spørretime onsdag at basen kan komme til å koste opp mot 8 milliarder kroner. Det er 3 milliarder kroner mer enn kostnadsrammen på 5,2 milliarder kroner som Stortinget la til grunn.

Publisert: