Julaften skal det være riskrem – men ikke i Trøndelag

Enten det blir pinnekjøtt, ribbe eller torsk til jul, skal riskremen avslutte måltidet. Unntatt i Trøndelag. Der sverger de til multekrem.

Riskrem, her servert med rabarbra/jordbærkompott, er desserten 44 prosent i Norge foretrekker på julaften.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Krangelen går ofte høylytt når desserten på julaften skal avgjøres. Riskrem er aller best, mener 44 prosent av Norges befolkning. Blandingen av kald risgrøt og krem, toppet av rød saus, topper lista i alle fylker utenom ett – nemlig Trøndelag. Der spiser folk helst multer.

Den fornemme og litt mektige karamellpuddingen havner helt nede på tredje plass med 8 prosent oppslutning, fulgt av iskake (6 prosent) og den litt sunnere fruktsalaten (4 prosent).

Krem ser uansett ut til å være en fellesnevner, til glede for Opplysningskontoret for Meieriprodukter, som står bak undersøkelsen.

Publisert:
  1. Jul
  2. Julemat

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 40-årene tiltalt for seksuelt misbruk av om lag 40 hunder

  2. Chelsea-sjefen om Haaland: – La oss se hva som skjer

  3. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

  4. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

  5. Regjeringen vil hjelpe med strømregningen

  6. – Ja, jeg blir 60, og jeg elsker det!