Julaften skal det være riskrem – men ikke i Trøndelag

Enten det blir pinnekjøtt, ribbe eller torsk til jul, skal riskremen avslutte måltidet. Unntatt i Trøndelag. Der sverger de til multekrem.

Riskrem, her servert med rabarbra/jordbærkompott, er desserten 44 prosent i Norge foretrekker på julaften. Foto: Jonas Haarr Friestad

  • NTB
Publisert: Publisert:

Krangelen går ofte høylytt når desserten på julaften skal avgjøres. Riskrem er aller best, mener 44 prosent av Norges befolkning. Blandingen av kald risgrøt og krem, toppet av rød saus, topper lista i alle fylker utenom ett – nemlig Trøndelag. Der spiser folk helst multer.

Den fornemme og litt mektige karamellpuddingen havner helt nede på tredje plass med 8 prosent oppslutning, fulgt av iskake (6 prosent) og den litt sunnere fruktsalaten (4 prosent).

Krem ser uansett ut til å være en fellesnevner, til glede for Opplysningskontoret for Meieriprodukter, som står bak undersøkelsen.

Publisert:
  1. Jul
  2. Julemat

Mest lest akkurat nå

  1. 15 koronapasienter innlagt på SUS: - Krevende på sikt

  2. 19 elever og tre lærere smittet på Stavanger-skole

  3. Verken kommunen eller politiet kan nekte folk å samle seg i friområder

  4. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

  5. Person funnet død etter leteaksjon ved Utsira

  6. Familien manglet et ekstra rom. Slik ble garasjen til TV-stue med kontor og hems.