Gjer­mund Cap­pelen er løs­latt fra feng­sel

Gjermund Cappelen er løslatt fra fengsel tirsdag etter å ha sonet to tredeler av straffen på 13 års fengsel for narkotikasmugling og grov korrupsjon.

Gjermund Cappelen ble tirsdag løslatt fra fengsel.
  • NTB-Anders R. Christensen
Publisert: Publisert:

Det bekrefter Gjermund Cappelens advokat Kaja de Vibe Malling i en epost til NTB.

«Han har i tiden fremover behov for ro, for sin egen del og ikke minst for familien», skriver advokaten.

Hun skriver videre at Cappelen ikke vil stille til noen intervjuer etter løslatelsen.

– Viktig at han får tid

«Hans mindreårige barn har vært utsatt for et stort press helt fra pågripelsen og fram til i dag. Spesielt av hensyn til dem ønsker ikke Cappelen noe publisitet.», skriver Malling.

«Det er viktig at han får tid til å reetablere seg i samfunnet, og det er grunn til å tro at medieomtale i forbindelse med løslatelsen bare vil vanskeliggjøre den prosessen han og familien nå skal gjennom.», skriver hun.

NTB har forsøkt å få ytterligere kommentarer fra Malling, men hun skriver at hun sitter opptatt i et avhør.

Nettavisen , som omtalte saken først, skriver at 56-åringen ble løslatt fra Berg fengsel i Tønsberg, som er et lavsikkerhetsfengsel.

13 års fengsel

Gjermund Cappelen ble i juni 2020 dømt i Borgarting lagmannsrett til 13 års fengsel for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj, etter å først ha blitt dømt til 15 års fengsel i tingretten tre år tidligere.

Han ble pågrepet i desember 2013, i forbindelse med saken der politimannen Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj.

Cappelen prøveløslates dermed etter å ha sonet to tredeler av straffen.

Publisert: