Sian-demonstrasjon i Oslo møtt med egg og tomater

Sian-leder Lars Thorsen ble møtt av en skur av tomater, egg, kasseroller og flasker da han skulle tale på markering på Mortensrud torg i Oslo lørdag.

Det haglet med egg og tomater da leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) skulle tale under en markering sørøst i Oslo lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

– Politiet er på stedet for å verne om ytringsfriheten, samt påser at ro, orden og sikkerhet opprettholdes, skriver politiet på Twitter.

– Det har så langt vært tilløp til litt uro under markeringen. Motdemonstranter har kastet diverse frukt/grønt mot den lovlige markeringen, ifølge politiet.

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) hadde fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde demonstrasjonen og ble som ventet møtt av motdemonstranter fra den politiske venstresiden.

Gruppene ble holdt atskilt av metallgjerder, og levende bilder fra stedet viste at motdemonstrantene var i overveldende flertall. Thoresen gikk i sin tale til frontalangrep på islam, men slet med å overdøve bråket fra motdemonstrantene.

«Ingen rasister i våre gater», sto det på en plakat motdemonstrantene holdt opp.

Bydelsutvalget i bydel Søndre Nordstrand var på forhånd bekymret for sikkerheten og smittesituasjonen i forbindelse med Sians markering.

Organisasjonen Sian skriver om seg selv at den har som formål er «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.»

Leder Lars Thoresen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) ble beskyttet av politiet under en demonstrasjon på Mortensrud sørøst i Oslo lørdag.

Les også

  1. Islamsk Råd ber folk ignorere Sian-markering

Publisert:
  1. Islam
  2. Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN)

Mest lest akkurat nå

  1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

  2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  3. Leteaksjon på Stord - bilfører savnet etter ulykke

  4. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

  5. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

  6. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer