Dette er dommen over partilederdebatten

VG og Dagbladet kroner Høyre-leder og statsminister Erna Solberg til vinner av partilederduellen mot Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) og partileder Jonas Gahr Støre (A) møttes til valgdebatt i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

De to partilederne barket sammen mandag kveld på utestedet Blå i Oslo. På dagsorden sto blant annet klima, arbeidsliv, styringspartienes fallende oppslutning, helse og skole.

Dagbladets lederavdeling kroner Solberg til debattens vinner. Høyre-lederen fikk terningkast fem, mens Støre fikk fire.

– Statsministeren gikk av med seieren i valgkampens første duell, etter å gang på gang ha spilt Støre på defensiven. Formatet passet kanskje Støre, men det passet Solberg enda bedre, skriver avisen.

Det var tidvis høy temperatur under debatten, blant annet da det var snakk om klima og arbeidsliv.

Les også

Solberg og Støre i klinsj om klima og arbeidsliv

– Presset på defensiven

Dagbladet skriver Støre grep sjansen da debattlederen løftet fram en ny forskningsrapport som hevder at skolemat utjevner sosiale forskjeller, noe som dannet en «god seng» for Aps argumentasjon.

– I denne delen virket det som den slipsløse Støre hadde fått en debatt som passet ham, med relativt lav temperatur og muligheter til å være løs i snippen. På et tidspunkt fikk han til og med PST-vaktene til å le. Men det ble etter hvert klart at han mangler en opposisjonsleders selvtillit i debatten, og ble gang etter gang presset på defensiven av statsministeren, skriver Dagbladet.

De skriver at Støre fort kunne fått en treer på terningen.

– Overraskende god

VGs politiske redaktør Hanne Skartveit mener de to hadde hver sine sterke felt.

– Jeg synes Solberg var overraskende god på arbeidslivsfeltet, der ville jeg trodd at Støre skulle være mye mer på, blant annet knyttet til handlingsrommet innenfor EØS-avtalen, mulighetene regjeringen ikke bruker for å få mer orden på arbeidslivet, sier hun til VGTV.

Hun trekker fram at Solberg muligens var den beste når det kom til skolefeltet.

– Solberg snakket om at man må gjøre sette det viktigste, nemlig kunnskap, aller først. Når det kommer til en vinner, vil jeg si at Solberg kanskje var hakket bedre i dag, men de synes de var jevnt gode, sier Skartveit.

Publisert: