KrFU vil tillate lærere å bruke nikab

I Norge er det forbudt i undervisningssammenheng å være iført ansiktsdekkende plagg, som nikab. KrFU ønsker nå å åpne for at lærere kan bruke slike plagg.

Norske lærere har ikke lov til å bruke ansiktsdekkende plagg, som nikab. Det ønsker KrFU å forandre. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I august i fjor ble det innført et forbud mot ansiktsdekkende plagg i all undervisning. Alle partiene støttet lovendringen med unntak av SV, Rødt og MDG.

På KrFUs landsmøte lørdag vedtok ungdomspartiet å gå inn for å tillate ansiktsdekkende plagg i norsk undervisningssammenheng, skriver Dagen.

– Vi må inkludere alle. I diskusjonen om hvorvidt lærere skal få lov til å gå med religiøse symboler på jobb, kan man kun tillate noen religiøse plagg. Det blir for dumt og er urettferdig. Bare fordi noe er ukjent skal man bare stenge det ute, spør fylkesstyremedlem Ingvild Halderaker Husby i Oslo KrFU.

Nederland innførte i august et forbud av burka, nikab og andre ansiktsdekkende plagg i landet. Loven innebærer at det ikke er lov å dekke til ansiktet på offentlige transportmidler, i offentlige bygninger og på skoler og sykehus. Lignende forbud er innført i Frankrike, Tyskland, Belgia, Østerrike og Danmark.

Publisert:
  1. Kristelig Folkeparti (KrF)
  2. Nikab
  3. Religion

Mest lest akkurat nå

  1. Fastleger kan få bøter på inntil 213.000 kroner: – Provoserende

  2. Ukjent kvinne angrep parkert bil med hammer

  3. Vil gjennom­føre nye av­hør av sikt­ede i Tina-saken

  4. – Unødig mange tar PCR-test

  5. Nysnø inves­terer i varme­pumpe­sel­skap

  6. – Vi kjøpte dette som døds­bo i 2013. Da var det et orden­tlig oppus­sings­objekt