NSB-renholdere får beholde jobben med Go-Ahead

Dagens renholdere i NSB ville mistet jobben om NSBs anbud på Sørlandsbanen hadde vunnet fram. Med britiske Go-Aheads anbud beholder de stillingene sine.

Publisert: Publisert:

Et NSB-tog står på Kristiansand stasjon. I fremtiden skal togene på Sørlandsbanen kjøres av britiske Go-Ahead. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det framgår av vinnerbudet til Go-Ahead at NSB Trafikkservice skal ta seg av renholdet når det britiske selskapet overtar driften av Sørlandsbanen i 2020. I NSBs anbud var derimot et annet selskap ført opp som leverandør av renholdstjenester, angivelig fordi lønnskostnadene er lavere, skriver Klassekampen.

– Vi valgte å konkurranseutsette renhold, og denne gangen landet vi på en annen leverandør enn NSB Trafikkservice, sier konserndirektør Arne Fosen i NSB Persontog. NSB vil ikke si hvilken leverandør de valgte framfor eget datterselskap.

Tillitsvalgt Wenche Bye i NSB Trafikkservice er overrasket og skuffet over at NSB ikke valgte dem. Hun er glad de som vant, ønsker dem med videre, men det kom ikke helt uten en pris. For å vinne Go-Aheads gunst, er pensjoner og nattillegg for de ansatte kuttet, ifølge Bye så mye at noen taper inntil 70.000 kroner i året.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stor leteaksjon på sjøen etter mann i natt - hadde svømt i land

 2. Gjestene vil aldri i si levetid gløyma bryllaupet til Kjersti og Stian Sletten frå Sandnes

 3. Her har hytte­salget doblet seg i sommer

 4. Leter etter John Olav med full styrke

 5. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 6. Publikum lå strekk ut på hver sin matte

 1. Go-Ahead
 2. Vy
 3. Sørlandsbanen
 4. Jernbane
 5. Tog