– Vitner tok bilde av fastklemt sjåfør fra i stedet for å hjelpe

En lastebil og en buss kolliderte på Alfaset i Oslo torsdag morgen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

En lastebilsjåfør som kjørte for Suldal transport og tre busspassasjerer ble alvorlig skadd i en kollisjon mellom en buss og en lastebil på Alfaset i Oslo torsdag morgen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Den kvinnelige lastebilsjåføren, som ifølge VG kjørte for Suldal transport, ble sendt til Ullevål med det som først virket som kritiske skader. Etter intensivbehandling på sykehuset beskrives tilstanden nå som alvorlig, men ikke livstruende, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen i 30-årene satt fastklemt i lastebilen en stund etter ulykken.

Anja Nilsson, trafikkleder i Suldal Transport, sjefen til lastebilsjåføren som ble skadet i ulykken, er sjokkert over det sjåføren selv har fortalt henne om hvordan folk oppførte seg på ulykkesstedet.

– Jeg har vært på sykehuset og snakket med henne. Hun fortalte meg at det første folk gjorde da de så henne sitte fastklemt var å ta bilder av henne. Hun ba folk slutte og heller ringe etter hjelp. Jeg er helt sjokkert over at folk ikke hjalp til. Det er ikke greit å holde på sånn, sier Nilsson til VG.

Nilsson forteller at det etter forholdene går bra med kvinnen.

– Tok bilder først

Sjefen til lastebilsjåføren som ble skadd i ulykken, trafikkleder Anja Nilsson i Suldal Transport, var torsdag på sykehuset, skriver VG. Hun er sjokkert over hvordan sjåføren selv fortalte om folks oppførsel på ulykkesstedet.

– Hun fortalte meg at det første folk gjorde da de så henne sitte fastklemt, var å ta bilder av henne. Hun ba folk slutte og heller ringe etter hjelp. Jeg er helt sjokkert over at folk ikke hjalp til. Det er ikke greit å holde på sånn, sier Nilsson.

Trafikklederen forteller at det etter forholdene går bra med sjåføren.

16 til legevakt

I alt 13 personer fra bussen ble kjørt til legevakten med lettere skader, mens tre passasjerer ble kjørt til legevakten med det som betegnes som noe mer alvorlige skader.

Det var drøyt 40 passasjerer i bussen da ulykken skjedde. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8.43.

Ulykken skjedde i en sving inne på industriområdet på Alfaset. At det i tillegg var veldig glatt på stedet, mener politiet kan ha hatt betydning.

Granskes

– Det gjenstår å kartlegge nærmere hva som har skjedd, men vi kan nok si at det dreier seg om en møteulykke. Det er lav fartsgrense i området, noe vi er glad for, hvis ikke kunne nok dette ha endt atskillig verre, sier Gulbrandsen.

Politiet, Statens vegvesen og Statens havarikommisjon for transport har foretatt sporsikring og grundige tekniske undersøkelser for å analysere ulykken.

Publisert:
  1. Buss
  2. Ulykker

Mest lest akkurat nå

  1. Kommunen snur – Ellen Marie (102) får plass på sykehjem likevel: – Nå kan jeg slappe helt av

  2. Denne gjengen skal bli yrkessjåfører, men det kan oppstå problemer for andre som vil følge samme spor

  3. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

  4. Barn an­befales ikke len­ger å droppe fritids­aktivi­teter selv om de er nær­kont­akter

  5. Kan bli 1300 smittede daglig: – Vil påvirke vareleveranser og butikker

  6. Antall koronainnlagte på SUS faller