Listhaug til muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal holde innlegg under åpningen av en muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme fredag.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) var nylig på et kristent stevne i Østfold. Fredag er hun tilbake i fylket, denne gangen for å besøke en muslimsk ungdomsleir.
 • Gunnhild Hokholt Bjerve
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er ungdomsorganisasjonen til trossamfunnet Minhaj-ul-Quran som arrangerer leiren, der om lag 500 ungdommer fra norden og en rekke europeiske land deltar. Leiren går av stabelen i Sarpsborg i Østfold helgen.

– Vi vil sende et signal om at muslimene selv jobber aktivt for å forebygge ekstremisme blant muslimer, sa organisasjonenes leder Awais Ejaz Ahmed til NTB tidligere i sommer.

Deltakerne er i hovedsak mellom 16 og 35 år, og de kommer i første rekke for å høre på den canadisk-pakistanske teologen og politikeren Muhammad Tahir-ul-Qadri. Han ble internasjonalt kjent da han presenterte en «Fatwa mot selvmordsbombing og terrorisme» i 2011.

I tillegg til Listhaug skal Venstres stortingsrepresentant Abid Raja og Pakistans ambassadør til Norge, Riffat Masood, delta på åpningen. Dessuten kommer fylkesordførerne i Akershus og Østfold og flere forskere på ekstremisme og terrorisme.

Les også

 1. Åpningen av AUFs sommerleir på Utøya blir en våt affære

 2. Frp: - Senterpartiet har skapt feil inntrykk av landbrukspolitikken vår

Publisert:
 1. Regjeringen
 2. Sylvi Listhaug
 3. Innvandring
 4. Abid Raja

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi mistet for mellom 10.000 og 20.000 kroner i materialer. Pengene skulle til Kongo

 2. Ingen nye spillere inn: Her er forklaringen fra Viking-sjefene

 3. ATV-ulykke i Sandnes - en person er kjørt til sykehus

 4. Olje- og energiministeren freder elektrifisering av sokkelen

 5. Olivia Newton-John er død

 6. – Strømprisen må gjerne være 10 kroner, men den må være lik for alle