DN: Frp vil samle Justisdepartementet under Listhaug

Frp-leder Siv Jensen ønsker at Sylvi Listhaug overtar som justisminister, samtidig som hun beholder ansvaret for innvandrings- og integreringsfeltet, ifølge DN.

Oslo 20170927. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kan være aktuell for å overta som justis- og beredskapsminister, ifølge DN. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Per-Willy Amundsens (Frp) dager som justis- og beredskapsminister er talte, skriver avisen , som viser til regjeringskilder både i Fremskrittspartiet og Høyre. Det ligger uansett an til rokeringer i regjeringen i forbindelse med at utenriksminister Børge Brende (H) går av i midten av oktober.

I dag er Justisdepartementet delt i to ansvarsområder. Amundsen har porteføljen justis og beredskap, mens Sylvi Listhaug har innvandring og integrering.

Begge regjeringspartiene skal være enige om at det er behov for en sterkere politisk ledelse av justis- og beredskapsfeltet, men det er uvisst hvordan Høyre vil stille seg til at Listhaug tar over.

Høyre er opptatt av å gjenvinne tillit på justisfeltet, men har et problem med å finne noen åpenbare kandidater, erkjenner kilder i partiet overfor DN. Parlamentarisk leder Trond Helleland har tidligere vært en profil på området, men er ikke så aktuell så lenge kona Linda Hofstad Helleland sitter som kulturminister.

Et alternativ er å flytte en annen Høyre-statsråd, som Jan Tore Sanner eller Monica Mæland, over i Justisdepartementet for å overta Amundsens jobb, skriver avisen.

Les også

 1. Listhaug til israelsk avis: – Nå skjønner vi hva Israel opplever

 2. «Kvifor, kvifor i all verda, reiser de dykk ikkje opp, Bent Høie, Ketil Solvik-Olsen eller Solveig Horne?»

Publisert:
 1. Sylvi Listhaug
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Dette svarer Veton Berisha om Molde-flørten

 2. Da Joakim traff Inger Marie, ble han bonde på et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu

 3. Emilie fikk plutselig ni millioner på konto. Med hilsen Jehovas vitner på Randaberg

 4. Omikron vil neppe smitte alle. Men en eller annen variant, vil nesten alle bli smittet av

 5. – Det var iskaldt i vannet, men jeg hadde våtdrakt på meg

 6. Janne Follesø (49) endret livsstil og gikk ned 30 kilo i 2021. Her er syv råd for varig vektnedgang, ifølge professor.