De kriminelle har blitt mer kreative, mener Kripos

Svindlere lagde en falsk dødsannonse for å lokke folk inn på nettstedet deres. Kripos mener de kriminelle har blitt mer kreative i svindelforsøkene sine.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Pil Cappelen Smith fikk plutselig et varsel på telefonen om at barndomsvennen og forretningspartneren Andreas Cappelen, også kjent som skuespiller, var død. Det skriver NRK.

De to driver en bokhandel sammen i Oslo, og Smith har et søkevarsel på når navnet til bokhandelen dukker opp på nettet. Det var der han fikk varselet:

– Jeg tok det alvorlig med en gang og ringte og spurte Andreas om han var død. Han var ikke død, bare på familieferie i Stavanger, sier Smith til NRK.

Han skjønte fort at det dreide seg om svindel, for da han trykket på lenken, kom han inn på en falsk VG-artikkel om kryptovaluta.

Øystein Andreassen i Nasjonalt cyberkrimsenter hos Kripos sier til NRK at dette er en variant av andre svindeltrender de har sett. Målet er enten å lure folk til å gi fra seg betalingsinformasjon, eller å få dem til å tro at de kjøper kryptovaluta.

– Nettsvindel brer om seg og tar stadig nye former. De kriminelle er mer kreative i sine forsøk på å få tak i sensitiv informasjon, sier Andreassen.

Publisert:
  1. Kripos
  2. Svindel

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne i 90-årene kom seg ut uskadd

  2. Du vett, mååååden han seie det på

  3. Kvelden tilhørte Froddien

  4. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang

  5. Drapssiktede kan ha vært siktet lenge uten å vite om det

  6. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt