Kate og William vandret under barnas regnbue

Prinsesse Ingrid Alexandra sto for guidingen da det britiske hertugparet prins William og hans kone Kate fikk en omvisning i prinsessens egen skulpturpark. 

Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Her er dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Fra venstre: hertuginne Kate, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på vei til skulpturparken i Slottsparken torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate er på et todagers besøk i Norge, og fikk torsdag en omvisning i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Også dronning Sonja og kronprinsparet Haakon og Mette-Marit var med på den langsomme ferden, som tok lengre tid enn planlagt fordi Kate og William tok seg god tid til å snakke med de mange som hadde møtt fram for å få et glimt av det britiske hertugparet.

En solid regnbue i plast tvers over stien, tegnet av norske 5.- og 6.-klassinger, var blant skulpturene paret fikk oppleve.

Guidingen gjennom parken var det 14 år gamle prinsesse Ingrid Alexandra som sto for, som forklarte og svarte på spørsmål på perfekt engelsk. Latteren satt også løst blant de kongelige.

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark er en del av Slottsparken og ble gitt som gave fra Sparebankstiftelsen DNB i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Skulpturene er et resultat av en landsomfattende tegnekonkurranse for skoleelever, som skal resultere i i alt ti skulpturer.

Første del av konkurransen ble avholdt for landets tre nordligste fylker, andre del gikk til skolebarn i Hedmark og Oppland, samt Sør- og Nord-Trøndelag. Tredje og siste del ble sendt ut høsten 2017 til elever i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud og Telemark.

Les også

 1. Forsvaret setter foten ned for kongelig helikopterinspeksjon

Publisert:
 1. Prinsesse Ingrid Alexandra
 2. Kongehuset
 3. Kongelige
 4. Kongefamilien

Mest lest akkurat nå

 1. 35 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - seks pasienter i respirator på SUS

 2. Vil bytte plan­lagt blokk med park i Lervig: – Vi må tenke brygge og bading

 3. Åpningen av Auglends­tunnelen utsettes med ett år

 4. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

 5. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

 6. Nordsjørittet flyttes til høsten