80 norske barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av koronavaksine

I alt 80 av de rundt 340.000 barna som er koronavaksinert i Norge, kan ha fått alvorlige bivirkninger av vaksinen. To barn har søkt om erstatning, melder NRK.

To barn har søkt om erstatning etter mulige bivirkninger av koronavaksinen., begge er 14 år. Den ene plages av hodepine. Den andre av tung pust.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Innleggelse på sykehus er den vanligste grunnen til at en melding regnes som alvorlig. En sykehusinnleggelse regnes alltid som alvorlig selv om pasienten bare er lagt inn til observasjon og raskt blir frisk igjen.

Det er fire ulike mulige bivirkninger som går igjen: hjertebetennelse, besvimelse, allergi og menstruasjonsforstyrrelser

To barn har søkt om erstatning, begge er 14 år. Den ene plages av hodepine. Den andre av tung pust.

– Saker som angår barn og unge berører oss alltid litt ekstra, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning (NPE) til NRK.

– I begge disse tilfellene opplever barna alvorlige plager. Det har også ført til mye skolefravær så vidt jeg vet, sier Jørstad.

Hvis koronavaksinen kan være årsak til plager og det ikke er noen annen mer sannsynlig forklaring, har man krav på erstatning, ifølge NPE. Størrelsen på erstatningen er avhengig av ekstrautgifter man har hatt, økonomiske tap eller om det blir en varig skade.

Publisert:
 1. Vaksine
 2. koronavaksine
 3. Koronaviruset
 4. koronapandemien

Mest lest akkurat nå

 1. Farevarsel om mer lyn i løpet av dagen

 2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

 3. Skiforbundet vil gjennomgå retningslinjene for rulleski etter dødsulykken i Strand

 4. Oljearbeiderforbund trekker seg fra Arendalsuka

 5. Åpner nye E 39 mellom Mandal og Kristiansand i starten av november

 6. Fire unge menn tiltalt for kidnapping og ran