Se de dramatiske bildene fra redningsaksjonen på Viking Sky

Se redningshelikopternes arbeid og bli med redningsmannen ned for å hente passasjerer på cruiseskipet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

De to videoene i denne artikkelen gir et intenst inntrykk av forholdene på havet og dramatikken rundt redningsaksjonen. Videoen over er filmet fra CHC-helikopteret LN OPX, og viser hvordan et annet CHC-helikopter rett foran jobbet for å hente opp passasjerer.

På videoen under kommer du enda tettere på. Her kan du oppleve aksjonen slik den så ut gjennom hjelmkameraet til en av redningsmennene som ble heist ut fra 330-skvadronens SeaKing-helikopter.

Fakta om det dramatiske døgnet

* I 14-tiden lørdag 23. mars sendte cruiseskipet Viking Sky ut en mayday-melding om motorstans på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal.

* Det var svært høye bølger og vind opp mot liten storm i området. Været var så ille at to redningsskøyter som skulle bidra, måtte snu av hensyn til egen sikkerhet.

* Skipet var på vei fra Tromsø til Stavanger. 1373 personer var om bord, 915 passasjerer og 482 besetningsmedlemmer. De fleste passasjerene kommer fra USA og Storbritannia.

* Helikoptre ble satt inn for å evakuere passasjerer. De ble heist opp en etter en og fløyet til land. I løpet av kvelden og natta ble over 470 personer evakuert.

* Det ble opprettet et mottak på land i Brynhallen i Fræna kommune. Mange ble også busset til Molde og Kristiansund for å finne soveplasser.

* Natt til søndag fungerte tre av fire motorer på cruiseskipet igjen. To ankerhåndteringsfartøyer slepte skipet mot Molde. Viking Sky la til kai i Molde klokka 16.20 søndag ettermiddag.

* Totalt har 27 personer blitt behandlet på sykehus i Molde og Kristiansund etter hendelsen. Tilstanden betegnes mandag som alvorlig for en av disse.

(Kilder: Viking Ocean Cruises, politiet Møre og Romsdal, Hovedredningssentralen Sør-Norge og Helse Møre og Romsdal)

Publisert: