Elden mener kameraer og PC-er som ikke fungerte, er sentralt i Wara-saken

Laila Anita Bertheussens advokat John Christian Elden mener at videoovervåking som ikke fungerte, er en sentral del av bevisbildet i saken mot henne.

John Christian Elden mener overvåkingskameraer som ikke fungerte, har svekket politiets etterforskning i Wara-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Politi ransaket og sperret av boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo 14. mars. Waras hus skimtes så vidt t.h på bildet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– At kameraer og PC-er ikke fungerte er en sentral del av bevisbildet. Og dette var godt kjent for politiet allerede før noen tente på Bertheussen bil i mars, sier Elden til VG.

Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen ble pågrepet og siktet av PST 14. mars. Åtte dager senere klaget den daværende justisministeren i et brev til politiet og PST over mangelfull sikring av huset og lekkasjer til mediene.

Ifølge VG redegjør Wara i brevet blant annet for teknisk svikt på PC-er, og manglende videoovervåking fra politiets sikkerhetsselskap Stanley Security. I Waras notat står det at bare ett kamera fungerte da familiens bil ble påtent natt til 10. mars.

Bertheussen er siktet for å ha iscenesatt en kriminell handling ved å tenne på bilen.

Elden mener at filmopptak uten gjerningsmannen ikke er noe bevis mot hans klient, slik noen medier tidligere har antydet, og at manglende kameraer har svekket etterforskningen.

PSTs innstilling i påtalespørsmålet for Laila Bertheussen ble tidligere denne uka klar. Ifølge NRK og Filter Nyheter ønsker PST å tiltale henne for flere forhold, blant annet etter paragrafen om angrep mot statsmakten. Selv nekter hun straffskyld.

Oslo-politiet, PST og sikkerhetsselskapet Stanley har ikke villet kommentere kritikken Wara rettet i notatet som VG har omtalt.

Publisert: