Helitrans: Helikopteret kom fra inspeksjon, uten funn av feil

Helitrans setter alle sine helikoptre midlertidig på bakken etter ulykken i Alta lørdag. Det aktuelle helikopteret kom fra en inspeksjon, uten funn av feil.

Alle de seks personene som var om bord i ulykkeshelikopteret, omkom. Nå setter selskapet alle sine helikoptre på bakken. Foto: Vilde Øines Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Selskapet fikk søndag morgen beskjed om at deres pilot, en svensk statsborger, omkom i ulykken.

– Det er veldig vondt. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er tunge tider, sier Helitrans-leder Richard A. Simonsen til Dagbladet. Selskapet har opprettet et kriseteam for å ivareta pilotens kolleger.

Alle om bord i helikopteret omkom, bekreftet politiet søndag morgen. I tillegg til piloten var det fem unge personer i 20-årene fra Alta om bord da ulykken fant sted.

På bakken

Helitrans har bestemt å sette alle sine 25 helikoptre på bakken inntil videre.

– Dette er ikke på grunn av mistanke om teknisk feil på helikoptertypen, men av hensyn til de pårørende og våre egne ansatte, skriver selskapet på Facebook.

– Helitrans ønsker å opplyse om at ulykkeshelikopteret kom fra en ordinær 100-timersinspeksjon, uten funn av feil eller mangler ved helikopteret, heter det videre.

Flunkende nytt

Når de vil fly igjen, vurderes fortløpende, opplyser Simonsen til Dagbladet. Han og fire andre personer fra selskapet reiste søndag til Alta for å bistå.

Ulykkeshelikopteret av typen AS350 (senere omdøpt til H125) som leies og opereres av Helitrans, er eid av selskapet Skjolden Cruisekai AS, som drives av investoren Oddvar Røysi.

– Det var flunkende nytt og del av en flåte på til sammen sju helikoptre av samme type som vi kjøpte inn i juni, forteller Røysi til Aftenposten. Han har ingen formening om hva som kan ha vært årsaken til ulykken.

Publisert:
  1. Alta
  2. Helikopterulykken i Alta
  3. helikopter

Mest lest akkurat nå

  1. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  2. – Man er ganske alene hvis noe går galt

  3. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  4. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  5. Beruset mann arrestert. Spilte høy musikk og brølte

  6. Snart skal han hedres. Men hedersgjesten selv klarte ikke å holde sitt høytidelige løfte: Å ikke dø før 11. desember