Tar av på Twitter: - Er Greta Thunberg en tidsreisende fra 1800-tallet?

Et bilde, angivelig er fra 1898, viser en jente som er prikk lik Greta Thunberg. Nå går spekulasjonene høyt på Twitter om den svenske klimaktivisten har levd før.

Publisert: Publisert:

Denne dobbeltgjengeren til Greta Thunberg fra 1898 skaper stor begeistring på Twitter. Foto: University of Washington Libraries special collection

 • Wenche Fuglehaug
 • Stine Barstad

Bildet, som er hentet fra arkivet til University of Washington og skal være fra 1898, får flere til å spøke om at Grete Thunberg er en «tidsreisende som er sendt fra fortiden for å redde oss og verden.»

Bildet viser tre barn ved en gullgruve ved Yukon- territoriet som ligger helt nordvest i Canada. Men barnet til venstre på bildet, en jente, viser seg å være prikk lik den svenske klimaaktivisten.

Bildet får flere til å måpe, men også trekke på smilebåndet på Twitter. Noen undrer seg om hun faktisk er forut for sin tid og har levd før.

Flere aviser og CNN har kastet seg over historien og skriver at bildet selvfølgelig kan være forfalsket og er blitt behandlet i redigeringsprogrammet Photoshop. Dette fordi jenta på bildet og Greta Thunberg er nærmest identiske.

Thunberg selv befinner seg for tiden i en katamaran på vei over Atlanteren til klimatoppmøtet i Lisboa, og har ikke kommentert dobbeltgjengeren sin.

Publisert:

Les også

 1. Thunberg tar katamaran til Spania

 2. Portrett av Greta Thunberg skal pryde fasade i San Francisco

 3. Greta Thunberg kritiserer oljeproduksjonen på Johan Sverdrup-feltet

Mest lest akkurat nå

 1. Auglendstunnelen åpner lørdag

 2. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

 3. Myndighetene fraråder unødvendig reise til utlandet. Men hva med unødvendig reise i Norge?

 4. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

 5. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

 6. Lokalfotballen starter egen turnering: 16 lag påmeldt til nå

 1. Greta Thunberg
 2. Klima