Listhaug oppfordrer til å angi flyktninger på hjemreise

Sylvi Listhaug oppfordrer vanlige folk – og særlig de som er i kontakt med barn – til å melde ifra til UDI om flyktninger som drar på reiser til hjemlandet.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Andrea Rognstrand
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Folk har kommet til meg i valgkampen og fortalt om naboer og andre i lokalsamfunnet som har vært på ferie i landet de flyktet fra. Og det synes mange er veldig rart ettersom disse når de kom til Norge sa de flyktet fra krig og forfølgelse, men likevel finner at de kan reise tilbake dit på ferie, sier innvandrings- og integreringsministeren til NRK.

Frp-statsråden mener at voksne som er i kontakt med flyktningbarn har et spesielt ansvar for å si ifra til Utlendingsdirektoratet (UDI) hvis de har informasjon om flyktninger som enten har vært på reise eller skal på reise til hjemlandet.

UDI har for tiden 78 saker gående mot folk de mener har misbrukt asylinstituttet gjennom å hevde at de trenger beskyttelse i Norge, for så å dra på reise til hjemlandet etter å ha fått innvilget opphold, får kanalen opplyst av Justisdepartementet.

– Det skal ikke være lov til å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri. Det statsråden bygger opp til her skaper skepsis og mistillit, og jeg er redd innvandrere ikke tør å delta aktivt i vårt samfunn, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Les også

 1. Jensen vil stille språkkrav for å gi Nav-støtte

Publisert:
 1. Migrantkrisen i Europa
 2. Utlendingsdirektoratet
 3. Sylvi Listhaug

Mest lest akkurat nå

 1. Fastleger kan få bøter på inntil 213.000 kroner: – Provoserende

 2. Ukjent kvinne angrep parkert bil med hammer

 3. 10 kilo­meter tur­sti får nytt grus­dekke

 4. Førerløs buss skal gå i rute i Stavanger sentrum til våren

 5. Tripic bytter drakt­nummer: – Skal ta opp arven

 6. Prinsessen i sitt første statsråd – fikk feministisk bursdagsgave