Andsnes spilte inn 7,3 millioner kroner - men Kygo har størst formue

Det lønner seg å mestre pianospillet. Leif Ove Andsnes tjente 7,3 millioner kroner på turnévirksomhet i fjor. Kygo er likevel rikest av bergensartistene.

TJENER FETT: Leif Ove Andsnes har en formue på over 19 millioner kroner.
  • Guro Valland
  • Frank Johnsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Alan Walker tjente mest av bergensartistene i fjor. EDM-stjernen hadde en bokført inntekt på cirka tolv millioner kroner. Det er mer enn dobbelt så mye som Kygo.

Kygo har størst formue

Skattelistene viser at mange bergensmusikere har suksess både i inn- og utland, men inntektene varierer veldig.

PENGER: Alan Walker kan smile hele veien til banken. I fjor tjente han tolv millioner kroner.

Mens 21-åringen Walker tjente tolv millioner kroner, tok Sigrid Raabe, ett år eldre, bare ut 296.000 kroner i lønn. Han har en formue på 9,7 millioner kroner. Hun har en formue på 170.000 kroner.

LES MER OM SKATTELISTENE:

Les også

Youtube-millionæren fra Ålgård

Les også

Skattelistene: Se topplistene for din kommune

Les også

Disse to kvinnene er rikest i Stavanger

Den bergensbaserte artisten med desidert størst formue, er Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll). Han har 52,4 millioner kroner i formue, som kommer godt med når han nå har kjøpt byens dyreste hus, til 41 millioner kroner.

Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp tjente cirka 2,4 millioner kroner hver i fjor. Begge har en formue på i overkant av 7,5 millioner kroner.

Kurt Nilsen tjente 5,7 millioner kroner på å synge julen inn i fjor. I år har han solgt like mange billetter i Bergen, så inntektene til trubaduren fra Åsane holder seg trolig stabile - år etter år.

Sondre Lerche hadde null i inntekt

Aurora Aksnes begynner også å tjene penger. I 2016 hadde hun en inntekt på 298.000 kroner. I fjor var lønnen steget til 1,9 millioner kroner. Hun er også bokført med 1,1 millioner i formue.

Veteranene i bergensmusikken klarer seg også godt. Sissel Kyrkjebø har knapt gitt ut ny musikk på mange år. Hun turnerer også sjelden. Likevel hadde hun en inntekt på drøye tre millioner kroner i 2017.

JUL: Sissel Kyrkjebø gjør noen årlige konserter i Grieghallen i forbindelse med julen. I fjor tjente hun over tre millioner kroner.

En som fremdeles turnerer mye er Jan Eggum. Det ga ham en inntekt på knappe 2,4 millioner kroner i fjor.

Bandet Hjerteslag har solgt ut konserten på USF Verftet om noen uker. Frontfigur Robbie Eidevik kan likevel ikke bade i penger. I fjor han ut kun 94.000 kroner i lønn.

Artisten Sondre Lerche, som bor mye i USA, er ikke bokført med en krone i inntekt. Han har en formue på 661.000 kroner. Hans fetter Lars Vaular har en årsinntekt på 631.000 kroner.

LES FLERE SAKER FRA SKATTELISTENE I ROGALAND:

Publisert: