Kommunene bygger nye omsorgsplasser

Fram til 2021 vil kommunene bygge rundt 7.100 nye omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Samtidig blir rundt 3.300 plasser lagt ned.

Norske kommuner skal i alt bygge rundt 3.800 nye heldøgns omsorgsplasser de neste årene. I tillegg skal 4.500 plasser moderniseres. Foto: Lars Pehrsson / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I tillegg skal 4.500 heldøgns omsorgsplasser rehabiliteres. Det viser en kartlegging KS har foretatt i 224 av 422 kommuner.

– Den største forskjellen fra tidligere års undersøkelser er at antall plasser som planlegges rehabilitert og modernisert, har økt en god del, sier fagleder Anne Gamme i KS.

I februar overkjørte stortingsflertallet regjeringens planer om ikke å gi tilskudd til rehabilitering av gamle plasser, kun tilskudd til nye.

Fasit er altså 3.800 nye omsorgsplasser de neste årene. I tallene tas det høyde for at den samme utviklingen skjer i de kommunene som ikke har svart på undersøkelsen.

Mellom 2013 og 2017 falt antallet syke- og aldershjemsplasser med 2,5 prosent. I dag finnes det i overkant av 40.000 slike plasser på landsbasis. I tillegg kommer omsorgsplasser til psykisk syke og psykisk og fysisk utviklingshemmede.

Publisert:
  1. Sykehjem
  2. KS
  3. Rehabilitering

Mest lest akkurat nå

  1. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

  2. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

  3. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom

  4. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

  5. Strenge dietter ga Helge H. Rakstang et anstrengt forhold til mat. Slik fikk han en bedre livsstil

  6. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer