Kavli involvert i britisk dyrevernsskandale

Norske Kavli eier St. Helens Farm som fikk melk levert fra en geitegård som drev med grov dyremishandling. Kavli er også minoritetseier i den aktuelle gården.

Publisert: Publisert:

Kavli er kjent for sine smøreoster. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

Forrige helg slapp dyreaktivistgruppen Surge opptak fra gården hvor geiter ble sparket, slått og kastet i veggen, skriver TV 2.

– Jeg syns det er helt forferdelig. Det er vanskelig å finne ord. Det er fryktelig vondt, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli-konsernet til kanalen.

Det norske matvarekonsernet har trukket tilbake produktene fra St. Helens Farm, som kun selges i Storbritannia, fram til en granskning av gården er over. Samtidig lover konsernet å komme til bunns i saken.

– Denne hendelsen skal vi bruke videre for å se hva mer vi kan gjøre fra vår side for å ta større ansvar og kontrollere at ting faktisk gjennomføres. Vi må ta større ansvar enn vi har gjort tidligere. Slikt kan ikke skje, sier Kavli-sjefen.

St. Helens Farm opplyser at tre av de avbildede ansatte har blitt sagt opp og at gården ikke vil brukes av selskapet i fremtiden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppretter sikkerhetssone på 700 meter og stenger trafikken inn mot E39

  2. Brann i container i Mekjarvik - fare for spredning til bygg

  3. Overgrepssaken på Lye: Politiet ønsker kontakt med gutt som satt på denne steinen

  4. «Snakk om å svare på tiltale, Berntsen»

  5. Kampen om p-plassene: Ikea tapte i retten

  6. For to år siden brukte Tonning 190.000 kroner på nytt bad. Nå risikerer han å måtte rive det