Ap vil utvide kjønnskvoteringen

Arbeiderpartiet går inn for at valgkomiteene i selskaper som staten eier, skal ha minst 40 prosent kvinner. Det samme gjelder statlige lederprogrammer.

Publisert: Publisert:

- Vi er kommet et stykke på vei, men ikke langt nok. Problemet er at kravet om flere kvinner i styrene ikke ser ut til å ha økt andel kvinnelige ledere i næringslivet, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ifølge Dagens Næringsliv er opptrappingen av kjønnskvotering en del av forslaget til nytt partiprogram, som legges fram mandag.

- Vi er kommet et stykke på vei, men ikke langt nok. Problemet er at kravet om flere kvinner i styrene ikke ser ut til å ha økt andel kvinnelige ledere i næringslivet, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til avisen.

Kvinnesjefer

Ap vil også at staten skal stille krav til planer for å få flere kvinnelige sjefer. 

– Med 40 prosent kvinner også i valgkomiteene håper vi på et bredere sammensatt og større utvalg av lederkandidater. Og med flere kvinner i statlige lederprogrammer vil rekrutteringen av kvinner til toppen starte tidligere og gi et signal også til privat næringsliv om å starte prosessen tidligere, sier Tajik.

De strevde med kjønnskvotering i Viking:

Kjønnskvotering til styrer i allmennaksjeselskaper (ASA) ble vedtatt av Stortinget i 2003. Det innebærer at hvert kjønn skal være representert med minst 40 prosent i styret. Lovendringen ble gjort gjeldende fra 1. januar 2006, og selskapene fikk to år på seg til å oppfylle kvoten.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Marte (20) sa opp jobben og flyttet hjem for å pleie sin alvorlig syke pappa. Det fraråder Stavanger kommune

 2. Lervigs nye utestad tar natte­søvnen frå naboar: – Vil sjå på skjenke­reglane

 3. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 4. Fire blind­passasjerer levde bak roret på norsk olje­tanker i ti dager

 5. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

 6. To covid 19-smittede tok tog fra Sandnes til Egersund fredag

 1. Kvinner
 2. Kjønnskvotering
 3. Næringsliv
 4. Hadia Tajik
 5. Ledelse