Uværet demper seg på Svalbard

Etter en våt og forblåst natt var uværet på Svalbard i ferd med å roe seg tirsdag morgen. Fremdeles er 140 personer evakuert fra boligene sine.

Veien opp til Nybyen er en av mange veier som ble stengt på grunn av nedbøren som ble varslet på Svalbard i løpet av mandag kveld og natt til tirsdag.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Store mengder regn og kraftig vind preget natten på Svalbard. Uværet var varslet i god tid på forhånd, og beboerne i de mest utsatte områdene ble evakuert på grunn av faren for flom og ras. På grunn av uvanlig mild temperatur for årstiden har den kraftige nedbøren kommet som regn og ikke snø.

– Natten har vært våt og med ganske mye vind, omtrent som værmeldingen har vært. Det vi er glade for er at det ikke har vært noen hendelser som har skapt problemer verken for oss eller beboerne i Longyearbyen, sier overbetjent Ole Jacob Malmo hos Sysselmannen til NRK.

140 beboere, deriblant 86 studenter ble evakuert mandag. Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre skal ha et nytt møte med NVE kl. 09.30 i morgen for å vurdere situasjonen. (©NTB)

Flere boliger i Longyearbyen ble evakuert i forkant av de store nedbørsmengdene som var varslet mandag kveld og natt til tirsdag.
Publisert:
 1. Svalbard
 2. Ras
 3. Flom
 4. Longyearbyen

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

 2. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

 3. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 4. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

 5. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

 6. Ble pepret med spørsmål om Bell og Berisha – dette sier de om stjerneduoen