Nestleder i KrF fraråder regjeringssamarbeid med Ap

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier det er uklokt å sitte i en eventuell regjering med Arbeiderpartiet. 

Publisert: Publisert:

Nestleder i KrF, Kjell Inge Ropstad, sier til NRK at partiet ikke kommer til å gå i regjering med Arbeiderpartiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg er veldig komfortabel med at partiet peker så tydelig på et sentrum-høyre-samarbeid. Jeg tror det ville vært uklokt å gjøre noe annet, så jeg synes det er den strategien vi bør holde godt og trygt fast på, sier Ropstad til NRK.

SV, Frp og Arbeiderpartiet trekkes av Ropstad fram som hovedmotstanderne til KrF under valgkampen. Han legger samtidig til at KrF ikke er glad i å plukke ut hovedfiender, men heller ønsker å få fram egen politikk.

– På grunn av der vi ligger i norsk politikk, er det mange som i hvert fall akkurat nå er veldig interessert i å samarbeide med KrF, som gjør at det ikke nødvendigvis ikke blir så mye basketak mellom KrF og andre partier, sier han.

Tidligere har partileder Knut Arild Hareide gitt uttrykk for at partiet ikke ønsker en ny samarbeidsavtale lik den partiet har inngått med Høyre/Frp-regjeringen. Aller helst ønsker han seg en bred sentrum-høyre-regjering, ikke ulik Kjell Magne Bondeviks andre regjering.

– Vi ønsker en KrF-Høyre-regjering med så mange sentrumspartier som mulig. Klarer vi ikke det, så går vi mest sannsynlig i opposisjon, sa Hareide.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Slik gikk det da kommunen dro på byen for å sjekke om korona-reglene ble fulgt

  2. Vikings vonde tap: – Det oppsummerer de sju første kampene

  3. Ektepar viste fram hytta i en boligreportasje - nå må de fjerne brygge og strand

  4. Børsen: Han var Vikings soleklart beste

  5. Nattemørket er truet – på tide å gjøre noe med det

  6. – Forholdet har aldri vore betre enn no