Høyre vil ha fraværsgrense også i ungdomsskolen

Høyres programkomité til ny skolepolitikk foreslår innføring av fraværsgrense også i ungdomsskolen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim sier håpet er at en fraværsgrense i ungdomsskolen skal utløse en plikt for skolen til å handle.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er mye høyere fravær i ungdomsskolen enn i videregående – tre dager mer per elev. 9.000 tiendeklassinger er borte fra skolen i mer enn to uker. Det er svært mye. Vi vil derfor ha en 10-prosentgrense også i ungdomsskolen, sier skolepolitisk talsperson i Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, til Aftenposten.

Høyres programkomité til ny skolepolitikk tar til orde for en ungdomsskolereform. Denne skal gi økt læring gjennom å endre fagsammensettingen og innføre obligatorisk yrkesfaglig valgfag for elevene.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, som er nestleder i programkomiteen, sier partiet har fått gjennomført mye god høyrepolitikk i skolen de siste sju årene.

– Men vi har gjort noen feil også. Vi har glemt ungdomsskolen litt. Det har vært et blindspor i hele skoledebatten. Det har handlet om fraværsgrense i videregående, tidlig innsats og mye annet, men ikke om ungdomsskolen, sier Asheim til avisen.

Han sier han vil løse utfordringer i ungdomsskolen med to hovedkrav. Dette omfatter både strengere krav om oppmøte og at skolene må tilpasse undervisningen bedre til elevenes behov.

Publisert:
  1. Skole og utdanning
  2. Skolepolitikk
  3. Henrik Asheim

Mest lest akkurat nå

  1. To personer er siktet for brannen på Dale

  2. Dekk­grossist fra Sand­nes run­der milli­arden – kjøper opp svensk sel­skap

  3. Moped­ulykke i Eiger­sund – lettere skadet

  4. Slakter spesielt to Viking-spillere: – Ikke levert i nærheten

  5. Hyl­gråt da Viking-drøm­men ble knust. Nå er han proff i ut­landet

  6. Slukket brann i party­telt før det spred­te seg til hus