Valgkomiteen: Trolig kvinnelig lederkandidat i Trøndelag Ap

Arild Grande, som leder valgkomiteen i Trøndelag Ap, fremholder at en kvinne trolig blir innstilt til å lede fylkeslaget etter vrakingen av Trond Giske.

Trond Giske blir likevel ikke innstilt som leder i Trøndelag Ap.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Arild Grande som leder valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti jobbet fredag ettermiddag med å finne en ny lederkandidat, etter at komiteen har besluttet at Trond Giske ikke er aktuell til vervet. Bildet ble tatt mandag, da Grande la fram innstillingen med Giske på topp.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Valgkomiteen i Trøndelag bekrefter at Trond Giske ikke er lederkandidat, melder VG fredag.

– Jeg kan røpe såpass at vi nærmer oss en konklusjon om at det blir en kvinnelig leder, sier Grande til avisen.

– Er det riktig at Trond Giske ikke er en del av denne listen?

– Vi sier ikke noe om navnespekulasjoner nå, men det er klart at den siste tids hendelser har medført at vi må gjøre endringer i vår innstilling. Vi kommer til å foreslå endring på lederplass.

Grande sier at komiteen nærmer seg en skisse til løsning, melder VG ved 16.30-tiden. Han opplyser at komiteen da skulle ringe kandidatene for å sondere.

– I løpet av dagen har vi håp om å bli ferdige, sier han.

Kjerkol favoritt

Ingvild Kjerkol (45) fra Stjørdal løftes fram som favoritt til å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap etter vrakingen av Trond Giske.

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti jobber fredag på spreng for å meisle ut en ny innstilling før valget av ny fylkesleder på årsmøtet lørdag.

Det skjer etter at Trøndelag AUF torsdag kveld trakk sin støtte til Trond Giske.

Kilder tett på prosessen peker nå på Ingvild Kjerkol som ny favoritt til posten. Hun har ikke selv uttalt seg, men får ifølge Trønder-Avisa støtte fra en rekke kommunepartier nord i fylket.

– Det er mye som tyder på at Ingvild blir leder, sier en partikilde til NTB.

Kjerkol er i dag sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet og partiets helsepolitiske talsperson på Stortinget.

Valgkomitémøte i gang

Ordfører Amund Hellesø i Nærøysund sier han vil støtte Kjerkol som leder hvis valgkomiteen lander på henne i sin innstilling.

Hellesø har selv vært innstilt som politisk nestleder.

– Vi har gode kvinnelige kandidater i Marit Bjerkås og Tone Våg også, som har vært med i prosessen hele veien, men jeg har heller ingen problemer med å støtte Kjerkol hvis valgkomiteen konkluderer med at hun er den beste lederen, sier Hellesø til Trønder-Avisa.

Valgkomiteen satt i møte fredag ettermiddag, og det ble varslet at diskusjonene kunne trekke ut.

Fristen for å legge fram en ny innstilling er møtestart klokka 10.30 lørdag, men komiteens mål har vært å presentere den i løpet av ettermiddagen fredag.

Publisert: