Flest drukningsulykker i Rogaland

I 2016 omkom 91 personer som følge av drukning. Det er tolv færre enn året før, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

Publisert: Publisert:

Stadig færre omkommer i drukningsulykker, men hele 49 prosent omkommer ved fall fra land. Bare 17 prosent av drukningsulykkene i fjor skjedde i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • Per Helge Berg
 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Gjennomsnittet for de 29 årene Norsk Folkehjelp har ført drukningsstatistikk, er 121 drukninger i året. Selv om tallene viser en jevn nedgang er det enkelte ting som ikke forandrer seg.

Fylkesstatistikken viser at Rogaland og Møre og Romsdal begge ble rammet av elleve drukningsulykker i 2016. Hordaland hadde ni drukningsulykker og Nordland åtte. På Svalbard var det ingen drukningsulykker.

I desember omkom fire personer av drukning her i landet, disse ulykkene skjedde i Østfold, Hordaland, Møre og Romsdal og Nordland.

Over halvparten av dem som druknet i fjor var nemlig godt voksne menn, og hele 49 prosent av drukningsulykkene skjedde ved fall fra land, mens bare 17 prosent skjedde i forbindelse med fritidsbåt.

– Selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt enda færre ulykker, er dette gledelige tall. Det er vanskelig å peke på én spesiell grunn til at tallene går nedover, men over tid skyldes det nok at bevisstheten rundt sikkerhet øker i samfunnet generelt. Dette gjenspeiles i slike statistikker, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

Statistikken til Norsk Folkehjelp baserer seg på medieovervåking.

Publisert:

Les også

 1. 28-åring funnet druknet på Austre Åmøy

 2. 31-åring druknet etter badeulykke på Brusand

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi vet ikke hvordan den SUS-ansatte er blitt smittet

 2. – I dag er vi alle bussjåfører

 3. FHI: Stor sjanse for Rogaland blir rødt

 4. Lauvvik - Oanes innstilt

 5. Poli­tiet: Alle ungdoms­ranene i Stavanger er opp­klart

 6. Brekkebua i Sirdal var få uker unna åpning. Natt til mandag ble den totalskadet i brann

 1. Fritidsbåt
 2. Ulykker
 3. Norsk Folkehjelp
 4. Rogaland