5000 nordmenn uvitende om at de har brannfarlige radioer

Radioen Pinell Go har forårsaket over 100 branner i Norske hjem og hytter. Fortsatt mangler leverandøren 5.000 farlige radioer som ikke er levert inn.

Vi har oppdaget en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+ som i sjeldne tilfeller kan forårsake overoppheting. For din sikkerhet tilbakekaller vi derfor alle GO/GO+ radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015, skriver Pinell på egne nettsider. Foto: Pinell of Norway

  • helle.hoiness@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bare i år har det vært i gjennomsnitt to branner i måneden, og i noen tilfeller har det medført store materielle skader.

– Det har ikke vært noen personskader. Enda. Nå nærmer det seg jul og mange reiser bort. Et av de største skrekkscenarioene for oss er at noen reiser fra en radio som ikke har fått nytt batteri og at det vil føre til tap av liv, sier daglig leder Ole Morten Skymoen i Pinell.

Alle radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ som ikke har klistremerke der det står Battery 2016 er meget brannfarlige.

Til sammen er det solgt 50.000 av radioen, og leverandøren har greid å spore opp og fått levert inn igjen 45.000 stykker, men fortsatt mangler de siste 5.000.

De som har en slik radio kan ta kontakt via www.pinell.no

Les også

  1. Nortura tilbakekaller salatkjøtt av kylling

Publisert:
  1. Radio

Mest lest akkurat nå

  1. Drapssiktede tok strømmen for å lure ofrene ut

  2. Lokalfotballen ruller igjen: Tidligere Viking-spiss scoret i comebacket

  3. 50 vaksinedoser i Stavanger gikk utenom prioriteringslista

  4. Suldal hastestenger skole og SFO

  5. Da bilselgeren forvandlet funkishuset, fikk han en helt spesiell utsikt

  6. De satte alltid Irene først, fordi hun trengte dem mest