Raymond Johansen i strupen på Frp i 1. mai-tale

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ser ingen grunn til å stole på Frp-leder Siv Jensens forsikringer om at Frp er partiet for arbeidsfolk.

Publisert: Publisert:

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), holdt 1. mai-tale på Youngstorget tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Den blåblå regjeringen, med Venstre på slep, vil aldri gjøre kampen for et trygt arbeidsliv til jobb nummer én. Siv Jensen sier nå at Frp er partiet for arbeidsfolk, sa Johansen på Youngstorget i Oslo.

– Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstakernes rettigheter er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem. De vil noe annet enn oss, sa byrådslederen.

Han viste til at forskjellen mellom høyre- og venstresiden i politikken få steder er så tydelig som i spørsmål om arbeidstakernes rettigheter. Høyresidens mantra er «omstilling» og «fleksibilitet», fremholdt Johansen:

– Men dere, «omstilling» og «fleksibilitet» er egentlig tåkeprat for økt utrygghet og mindre frihet. For når situasjonen er internasjonalt tøff og norske selskaper konkurrerer i det internasjonale markedet, kommer presset på lønninger, helse, miljø, sikkerhet og sosial dumping, sa Ap-veteranen.

Publisert:

Les også

  1. Moxnes hardt ut mot sosiale forskjeller

  2. Støre lover støtte til pensjonskamp

  1. Raymond Johansen
  2. Siv Jensen
  3. 1. mai