Rinkeby-reisen kostet 43.000 kroner

Sylvi Listhaugs reise til Rinkeby i Stockholm kostet over 40.000 kroner. Siden hun er statsråd, betaler staten for reisen, som skjedde to uker før valget.

Norges innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og informasjonsrådgiver i Justisdepartementet, Raheela Chaudhry, besøker bydelen Rinkeby i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ABC Nyheter har fått innsyn i reiseregningene i forbindelse med den kontroversielle turen 29. august i den innvandrertette bydelen Rinkeby i Stockholm. Listhaug fikk skarp kritikk av svenske myndigheter for å svartmale situasjonen. Her hjemme ble innvandrings- og integreringsministeren beskyldt for å drive valgkamp for Frp.

Totalt kostet turen 40.349 norske kroner, ifølge oversikten fra Justis- og beredskapsdepartementet. Da er ikke regjeringens biler og livvakter inkludert i regnskapet, ifølge ABC nyheter. Hele opplegget i Sverige varte i omkring åtte timer.

Siden Listhaug er statsråd er det staten som betalte turen, og ikke Fremskrittspartiet selv. Selv har hun forsvart reisen på denne måten:

– En slik reise for meg som statsråd og departementets embetsverk til et naboland for å lære, er relevant selv om reisen tidsmessig skjer i tiden før et valg.

Medlemmene av regjeringen kan fakturere sine politiske reiser over statsbudsjettet. Det betyr at også oppdrag under partienes valgkamp blir belastet fellesskapet – og uavhengig av partienes valgkampbudsjetter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  4. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  5. Aftenblad-journalisten har testet positivt på korona. Hva skal nærkontaktene gjøre?

  6. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus