Rinkeby-reisen kostet 43.000 kroner

Sylvi Listhaugs reise til Rinkeby i Stockholm kostet over 40.000 kroner. Siden hun er statsråd, betaler staten for reisen, som skjedde to uker før valget.

Publisert: Publisert:

Norges innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og informasjonsrådgiver i Justisdepartementet, Raheela Chaudhry, besøker bydelen Rinkeby i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

ABC Nyheter har fått innsyn i reiseregningene i forbindelse med den kontroversielle turen 29. august i den innvandrertette bydelen Rinkeby i Stockholm. Listhaug fikk skarp kritikk av svenske myndigheter for å svartmale situasjonen. Her hjemme ble innvandrings- og integreringsministeren beskyldt for å drive valgkamp for Frp.

Totalt kostet turen 40.349 norske kroner, ifølge oversikten fra Justis- og beredskapsdepartementet. Da er ikke regjeringens biler og livvakter inkludert i regnskapet, ifølge ABC nyheter. Hele opplegget i Sverige varte i omkring åtte timer.

Siden Listhaug er statsråd er det staten som betalte turen, og ikke Fremskrittspartiet selv. Selv har hun forsvart reisen på denne måten:

– En slik reise for meg som statsråd og departementets embetsverk til et naboland for å lære, er relevant selv om reisen tidsmessig skjer i tiden før et valg.

Medlemmene av regjeringen kan fakturere sine politiske reiser over statsbudsjettet. Det betyr at også oppdrag under partienes valgkamp blir belastet fellesskapet – og uavhengig av partienes valgkampbudsjetter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Lærere med hovedfag klarer ikke løse nye eksamensoppgaver for videregående-elever i matematikk

  2. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

  3. Dette må du vite om busstreiken

  4. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: - Livet sier «stopp litt nå» til meg

  5. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

  6. Flere voldsepisoder, knust busskur og ruskjøring i natt