Utskjelt poseavgift kan komme tilbake

Den omstridte plastposeavgiften som regjeringen vraket etter sterke protester i fjor, kan komme tilbake. Men Fremskrittspartiet protesterer.

Den utskjelte plastposeavgiften kan komme tilbake, og kan bli på inntil to kroner per pose. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • André Lorentsen
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Miljødirektoratet oversendte torsdag en anbefaling til klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) om å innføre en avgift på plastposer. Det skjer som følge av et nytt EU-direktivet om kraftig kutt i bruk av lette bæreposer, melder TV 2.

Direktoratet peker på flere alternativer for å få til kuttet, men lander på en avgift på rundt to kroner per pose. Helgesen sier han ikke er avvisende til direktivet, men sier det ikke må gjennomføres med en avgift.

– Det jeg gjør veldig klart for bransjen, er at dette er et regelverk som skal gjennomføres, men så har vi valgfrihet på hvordan det skal gjennomføres, og da tror jeg det beste er at bransjen får et ord med i laget, sier han.

Fremskrittspartiets parlamentarisk leder Harald T. Nesvik sier imidlertid til NTB at det er fullstendig uaktuelt for dem å støtte en plastposeavgift.

– Det er ikke aktuelt for Frp å støtte innføring av en ny plastposeavgift Vi vil be Helgesen se på andre løsninger om han ønsker å få redusert plastforbruket, sier han.

Publisert: