Ap skjerper rutinene for å hindre interne notater på avveie

Etter at flere interne notater fra Arbeiderpartiets ledelse har lekket ut til mediene, skjerper partiet rutinene, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert: Publisert:

«Vi har behov for å styrke oss i distriktene og i de mindre byene. Mange av disse stedene har vi utfordringer med Senterpartiet og gjerdet», heter det i et internt Ap-notat. Her er Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NTB

Torsdag omtalte VG et internt dokument fra partiets valgkampledelse om hvordan Gro Harlem Brundtland skulle brukes til å kapre velgere gjennom å angripe Frp-nestleder Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg i valgkampen.

Fredag omtalte Dagens Næringsliv et annet internt notat hvor det kommer fram at Arbeiderpartiet er bekymret for at Senterpartiet blir større enn Ap i enkelte kommuner, at de vil samarbeide med borgerlig side og at de mobiliserer både LO i Fagforbundet for å hindre dette.

– Som et viktig ledd må derfor både LO og Fagforbundet utfordre Sp på hvor de vil samarbeide, kommer det fram av notatet som er utarbeidet for valgkampledelsen av Amund Vik i juli.

Fredag ettermiddag sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagens Næringsliv at partiet nå gjør tiltak og skjerper rutinene for å hindre at interne notater kommer på avveie.

– Det er mange dokumenter som skrives i en valgkampstab. De er ment for internt bruk og bør forbli det, sier Støre.

Publisert: