Nordmann pågrepet i Spania mistenkt for terrortilknytning

En nordmann i 40-årene er pågrepet i Spania for tilknytning til terrorisme, bekrefter Utenriksdepartementet til Dagbladet.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Utenrikstjenesten er kjent med saken og vil tilby konsulær bistand til den fengslede i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for konsulær bistand. På grunn av lovpålagt taushetsplikt har vi ingen ytterligere kommentarer til saken, skriver en pressetalsperson ved Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Det var Spaniaavisen som først omtalte pågripelsen blant norske aviser.

Den norske statsborgeren ble pågrepet i Alicante av den spanske polititjenesten Guardia Civil. Europol har også vært involvert i etterforskningen.

Ifølge Guardia Civil skal det blant annet ha blitt funnet store mengder propagandamateriell fra terrororganisasjonen IS som mannen skal ha spredt på nettet. Det skal også ha blitt funnet dokumenter om hvordan man skal kunne rekruttere og indoktrinere flere potensielle IS-tilhengere.

Mannen skal også ha forsøkt å komme seg inn i Syria og Irak sammen med tre andre som tidligere skal ha deltatt i voldshandlinger. Blant disse er en mann som politiet mistenker å stå bak et terrorangrep i Groznyj i Tsjetsjenia hvor 21 mennesker ble drept og 16 ble såret.

Mannen i 40-årene ble varetektsfengslet tirsdag.

Publisert:
  1. Terrorberedskap
  2. Spania

Mest lest akkurat nå

  1. Slik sjekker du om din reise med SAS går selv om det blir streik

  2. Henrik Ingebrigtsen om brud­det med pappa Gjert: – Jeg har sett mange syke rykter om alt mulig

  3. Haaland gjør som Zlatan

  4. Knust Løkberg: – Jeg ødela kampen etter et kvarter

  5. Gjøran fra Stavanger driver bar i Magaluf: – Plassen har et ufortjent dårlig rykte

  6. Flere medier: Siktede har vært i kontakt med islamisten Arfan Bhatti