Høie vil utdanne 100 nye intensivsykepleiere nå

Helseminister Bent Høie (H) vil ha flere intensivsykepleiere ved norske sykehus og vil at jobben med å utdanne dem skal starte allerede ved nyttår.

Behovet for intensivsykepleiere har vært merkbart under koronapandemien. Nå vil helseministeren at det skal utdannes 100 flere i helseregionene. Foto: Heiko Junge / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 52 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Koronapandemien har tydeliggjort at vi må intensivere arbeidet med å styrke tilgangen på intensivsykepleiere, sier Høie til fagbladet Sykepleien.

Helseministeren gir sykehusene i helseregionene i oppdrag å opprette 100 nye utdanningsstillinger i intensivsykepleie fra januar.

Helseregionene skal også utrede det fremtidige behovet for intensivkapasitet og styrke arbeidet med å rekruttere, utvikle og beholde intensivsykepleiere i sykehusene. Det er ikke fastsatt hvordan de 100 plassene skal fordeles mellom helseregionene.

– Vi har i pandemien sett at behovet og kapasiteten ikke går opp. Derfor har vi gått til det alvorlige skritt å gi oppdrag om å øke antallet utdanningsplasser. Vi gjør det nå, fordi det er så viktig å komme i gang, sier Høie.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Bedre oversikt over mutantviruset i Nordre Follo – venter på flere prøvesvar

  2. Koronasmitte kan gi rett til erstatning

  3. Lokale smitte­vern­over­leger fra­råder reiser til Oslo-området

  4. Høie forsvarer FHI-kutt

  5. Hundrevis av butikker stenges ned på Østlandet

  6. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger – ett nytt tilfelle i Sandnes

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Bent Høie