Tybring-Gjedde avviser lekkasjer i trusselsaken mot den tidligere justisministeren

Tidligere samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) sier hun vil rette opp et eventuelt inntrykk av at hun lekket opplysninger til pressen.

Publisert: Publisert:

Ingvil Smines Tybring-Gjedde under rettssakens tredje dag mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett torsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere, deriblant Smines Tybring-Gjedde. Foto: Jil Yngland / NTB scanpix

  • NTB

Det sier hun til NRK torsdag i forbindelse med rettssaken mot Laila Anita Bertheussen som pågår i Oslo tingrett.

– Jeg har en kommentar til det, og det er at jeg har ikke lekket noen opplysninger som er unntatt offentlighet fra regjeringens side. Den slags driver selvsagt ikke regjeringen med i disse sakene. Jeg har heller ikke lekket noen bilder til mediene, det gjorde tiltalte selv, sier Tybring-Gjedde.

Aktor Marit Formo konfronterte Bertheussen i retten onsdag med at hun hadde bedt om hjelp til å lekke saker til mediene av den første hendelsen mot huset og bilen desember 2018 i samtaler mellom henne og Ingvil Smines Tybring-Gjedde og en journalist i Human Rights Service.

Statsadvokat Frederik Ranke uttalte til Aftenposten onsdag at han mener at det var Tybring-Gjedde som videresendte bildene.

– Det var Bertheussen som satte det hele i gang, og Ingvil Smines Tybring-Gjedde som sendte bildene videre til pressen, sier Ranke.

– Hvordan visste du at en journalist var på vei til Røa for å dekke saken, Tybring-Gjedde?

– Jeg fikk vite om det via en annen journalist. Det var Bertheussen selv som videresendte bildene, sier Tybring-Gjedde til Aftenposten.

Bistandsadvokat Hermann Skard og Ingvil Smines Tybring-Gjedde under rettssaken mot Laila Anita Berheussen i Oslo tingrett. Foto: Egil Nyhus, NTB Scanpix

Hun understreker at hun ikke var bindeleddet mellom journalister og Bertheussen, og sier at dette vil hun komme tilbake til det i sin forklaring om to uker.

– Har du hatt noe kontakt med Bertheussen etter at hun ble pågrepet?

– Jeg har ikke hatt noe kontakt med henne etter pågripelsen, svarer Tybring-Gjedde.

Bertheussen (55) er tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 115 for ved bruk av blant annet trusler å ha sørget for at det var en fare for å hindre eller påvirke arbeidet til sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp) og hennes mann, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  2. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  3. Tilsett ved sjukeheim i Stavanger er smitta av covid-19 – ni i karantene

  4. På dette kontoret får de stillerom fra legen­darisk alpinbakke

  5. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

  6. Selskapet bak «Bølgen» og «Skjelvet» spiller inn hemmelig katastrofe­film på Jæren