Krekar hevder han blir feiltolket

Mulla Krekar mener at opptakene han er blitt konfrontert med fra den italienske etterforskningen, er tatt ut av sin sammenheng,

Publisert: Publisert:
  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Utspørringen av Najumuddin Faraj Ahmad (59), bedre kjent som mulla Krekar, fortsatte i Oslo tingrett mandag. Italienske myndigheter har bedt om utlevering av Krekar og en 42 år gammel iraker bosatt i Drammen.

Ifølge Dagbladet ble Krekar konfrontert med opptak fra Kongsvinger fengsel som skal vise at han har hatt planer om å brenne Grunnloven og Stortinget. Opptakene skal angivelig også vise at Krekar har hatt samtaler om å bombe Kongsvinger fengsel.

Fabrikkert

— Jeg tror dette er fabrikkert. Jeg tror at her refererer jeg til hva folk har sagt, sa Krekar i retten. Han utelukker ikke at han har brukt bombing av fengslet «som et eksempel, « men hevder at opptaket var klippet og limt.

Han blir i retten konfrontert med sammendrag av opptak som italienske myndigheter har oversatt til engelsk. Aktor, politiadvokat Signe Aalling i PST, beskrev materialet på denne måten overfor NTB fredag.

— Vi har fått det italienske myndigheter har valgt å presentere som grunnlag, og det er en del sammendrag av bevis, påstander basert på sammendrag, samt enkelte utdrag av bevis, som samtaler. Vi har ikke tilgang til mer som kan underbygge påstandene i denne utleveringssaken. Men vi mener materialet er tilstrekkelig for det vi skal vurdere her, som er om vilkårene for utlevering er til stede, sa Aaling.

Oppstykket

Krekars forsvarer Brynjar Meling reagerer på de oppstykkede referatene.

— Dette kunne vært unngått dersom alle parter i saken kunne fått høre opptakene. Tingretten besluttet at alle parter skulle få høre opptakene, men PST anket avgjørelsen til lagmannsretten, som ga PST medhold i at opptakene skulle ligge hos dem, sier Meling til Dagbladet. (©NTB)

Mer om Krekar:

Publisert:

Les også

  1. Mulla Krekar krever 200.000 kroner av staten

  2. Krekar frifunnet for trusler

  3. Dialog krev ytringsfridom

Mest lest akkurat nå

  1. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  2. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  3. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  4. Leteaksjon etter mann (63)

  5. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

  6. Mann koronasmittet i Sola