Ny utdannelse for brann- og redningsvesen

Regjeringen har besluttet å etablere en ny utdanningsmodell for brann- og redningspersonell.

Regjeringen har besluttet å etablere en ny utdanningsmodell for brann- og redningspersonell. Her justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) fotografert etter en prøvetur med det nye politihelikoptret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I en kronikk i Harstad Tidende skriver justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) at regjeringen har besluttet dette for å sørge for at kommunene har et profesjonelt og slagkraftig brann- og redningsvesen, med god evne til å håndtere større og krevende hendelser.

Den nye modellen vil bestå av en offentlig toårig fagskole for utdanning av brann- og redningspersonell, og en høyere utdanning på bachelornivå for utdanning av ledere til brann- og redningsvesenet.

I årets statsbudsjett er det satt av 18,9 millioner kroner til å etablere den nye fagskolen som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har igangsatt.

– All teoriundervisning for utdanning av brann- og redningspersonell er per i dag lagt til Norges brannskole i Tjeldsund kommune (Ofoten i Nordland, red.anm.). Jeg har tiltro til at faglige vurderinger om et godt samarbeid mellom fagskolen i Tjeldsund og andre fagmiljøer – i Harstad og andre steder – kan foregå uten at det gis politiske føringer, skriver han.

Den nye utdanningsmodellen skal gi brann- og redningsvesenet økt evne til å håndtere komplekse hendelser, øke kvaliteten på det forebyggende arbeidet og gi kommunene viktig kompetanse innenfor samfunnssikkerhetsarbeidet.

– Fagskolen blir et løft for brann- og redningsvesenet og jeg ser fram til å følge det konstruktive samarbeidet mellom fagskolen og lokale næringsinteresser for å etablere best mulig rammebetingelser, uttaler statsråden.

Publisert:
 1. Brann
 2. Beredskap
 3. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
 4. Per-Willy Amundsen

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 3. Borgli blir sirkusdirektør

 4. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

 5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

 6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen