Listhaug til Joner og folks Facebook-aksjon: Vi lar oss ikke stoppe av hylekoret

Slik omtaler innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug Joner og folks engasjement på Facebook; Hylekor.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

«LIK OG DEL! Bli med å si klart og tydelig ifra at vi ikke lar oss stoppe av dette hylekoret. Vi vil fortsette å kjempe for en streng og bærekraftig asylpolitikk som sikrer den norske velferdsmodellen!

-Venstresiden i hylekoret

- Nå har skuespillere, kommentatorer og resten av venstresiden hivd seg på hylekoret. Sist ute er Kristoffer Joner (bilde), som er både skuespiller og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Stavanger.»

Det skriver Listhaug på sin Facebook-profil mandag kveld som et svar på Kristoffer Joners innlegg.

Her er Listhaugs svar til Joner.

Og fortsetter:

«Når det gjelder New York Times er det selvsagt vanskelig når barn blir sendt ut. Men en rettferdig asylpolitikk handler om at de som får avslag skal reise ut av Norge enten frivillig eller med tvang. Grunnen til at jeg var fornøyd med oppslaget i New York Times er at dette markedet styres av menneskesmuglere og signaler. Det oppslaget bidrar til å gjøre Norge mindre attraktivt for økonomiske migranter uten krav på opphold!

Hva vil dette hylekoret? Vil de ha svenske tilstander i Norge? Vil de at alle skal få bli om de behøver beskyttelse eller ikke? Vil de ha åpne grenser? Jeg blir iallfall ikke klok på dem.»

Les også:

Da svarer Kristoffer Joner på Facebook:

«Men Sylvi. Jeg mener heller ikke at Norge skal ha åpne grenser. Ingen grunn til panikk, les innlegget mitt på nytt, pust med magen og vær så snill og hold deg til saken.»

Det har ikke lykkes Aftenbladet å komme i kontakt med Sylvi Listhaug mandag kveld.

– Menneskesmuglere

I kommentarfeltet på Facebook-siden sin får hun mye støtte, men også kjeft. Og her skriver hun:

«Det er klart at det er vanskelig når barn blir sendt ut. Selvfølgelig er det det. Men en rettferdig asylpolitikk handler om at de som får avslag skal sendes ut. Vi kan ikke åpne opp for at de som får avslag skal få bli i Norge. Det vil sende helt feil signal. Grunnen til at jeg var fornøyd med deler av artikkelen var at den sendte et tydelig signal til de som ikke trenger beskyttelse. Asyltilstrømmingen er mye styrt av menneskesmuglere.»

Ellers mener hun hun har god støtte i folket:

«Siste måling i Dagbladet i september viste at 59 prosent av velgerne synes jeg gjør en god jobb med å håndtere innvandring. Så jeg tar det som at de aller fleste er enig i at vi trenger en streng asylpolitikk. Vi må tenke langsiktig for landet.»

Hun avsutter slik:

«Jeg gir meg ikke. Ha en fin kveld.»

Publisert: