Tredje siktet i Tolga-saken fengslet i fire uker

Den tredje siktede i Tolga-saken, en mann i 20-årene, varetektsfengsles i fire uker. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, men ingen er etterlyst.

Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.
  • NTB-Anders R. Christensen og Kenneth Kandolf Haug
Publisert: Publisert:

– Vi mener det er nødvendig å fengsle den siktede i fire uker av hensyn til etterforskningen, og er fornøyde med at retten har gått med på det ønsket, sier Vibeke Stolp Ekeland i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Mannen i 20-årene ble fredag varetektsfengslet i fire uker av Østre Innlandet tingrett. Under hele varetektsfengslingen vil mannen være underlagt brev-, besøks- og medieforbud, mens han under de første to ukene vil være underlagt full isolasjon.

Nekter å stille til avhør

Mannen meldte seg for politiet klokken 17.45 torsdag ettermiddag sammen med sin forsvarer, advokat Lars Mathias Undheim, men har foreløpig ikke samtykket til å la seg avhøre. Overfor TV 2 begrunnet Undheim tidligere fredag dette med manglende dokumentinnsyn.

Politiadvokat Ekeland sier at den siktede vil bli avhørt så snart han selv samtykker.

– Mange av dokumentene i saken er klausulert, men forsvareren hans har fått tilbud om innsyn under forutsetning av at han ikke deler de taushetsbelagte opplysningene med sin klient, sier hun.

Undheim har ikke besvart NTBs henvendelser fredag ettermiddag.

Utelukker ikke flere pågripelser

Fra før er to andre menn på 24 og 23 år varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med søndagens bortføring av en 20 år gammel mann i Vingelen i Tolga kommune. 23-åringen har også fått to uker i isolasjon. Alle tre er siktet for medvirkning til frihetsberøvelse.

– Vi utelukker ikke at flere kan bli pågrepet. Opplysningene vi har tyder på at det er flere mulige involverte i denne saken, men vi vil ikke si noe om hvor mange. Per nå er det heller ingen konkrete personer som er etterlyst, sier Ekeland.

Bortført natt til søndag

Selve bortføringen skjedde natt til søndag i en bolig i Tolga nord i Østerdalen. Da politiet kom fram ble 20-åringen meldt bortført, og foreldrene ble kjørt til legevakt. Søndag kveld dukket han opp på et tog på Gardermoen, der han ba konduktøren låne en telefon.

Ifølge politiet ble 20-åringen skutt da han ble bortført, men han ble ikke alvorlig skadd. En av politiets teorier er at gjeld var bakgrunnen for hendelsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. I kveld kan snøen komme

  2. Viking-trener får ny jobb

  3. Lastebil i ferd med å miste lasten ved flyplassen - må ha hjelp av kranbil

  4. Mobil bak rattet: Nå kan boten bli enda høyere

  5. Ny fabrikksjef hos Nortura Forus

  6. Planlegger barnehage til 150 millioner ved Mosvatnet