Venstre raser over statsbudsjettet

Venstre er svært lite fornøyd med forslaget til statsbudsjettet for neste år som partiet mener helt mangler en grønn profil.

– Det grønne skiftet er bare én side i dette budsjettet. Det er ikke noe grønt skifte. Dette holder ikke, sier Venstre-leder Trine Skei Grande
 • Janne Hagen
  Janne Hagen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Det grønne skiftet er bare én side i dette budsjettet. Det er ikke noe grønt skifte. Dette holder ikke, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til VG.

Løftebrudd

– I fjor skrev statsministeren selv et løfte til oss om at de skulle ha et grønt skifte. Og så legger de fram dette. Erna og Siv har skuffet meg, begge to. De har lovet meg noe de ikke klarte å holde, sier partilederen.

Venstres finanspolitisk talsmann Terje Breivik mener at regjeringens forslag neppe kan sies å være et bidrag til å innfri verken Parisavtalen eller Stortingets egne mål på klimaområdet. Han sier at budsjettet må endres betydelig for å få Venstres støtte.

– Ikke godt nok

– Det er selvsagt ikke godt nok at statsbudsjettet ikke oppfyller de løftene Erna Solberg har gitt både Stortinget og FN. For Venstre finnes det ingen alternativer til et budsjett som kutter utslippene betydelig. Regjeringspartiene må ta klimautfordringene på alvor, og følge opp sine forpliktelser om å kutte utslippene, ellers har samarbeidet ingen fremtid, sier Breivik.

Venstre forventer at høstens forhandlinger blir harde.

Venstre er som ventet svært lite fornøyd med forslaget til statsbudsjettet for neste år som partiet mener helt mangler en grønn profil. – Det grønne skiftet er bare én side i dette budsjettet. Det er ikke noe grønt skifte. Dette holder ikke, slår Venstre-leder Trine Skei Grande (bildet) fast. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Publisert:

Statsbudsjettet 2017

 1. Oljebedrift satser på redningsutstyr for spedbarn

 2. Siv Jensen: – Oljefesten er over

 3. Vil ha bedre skole fremfor skattelette

 4. Skole: 360 millioner til flere lærere for de minste

 5. Fjerner milliard fra tiltakspakke – får slakt av eksperter

 6. Bergen og Stavanger vil knive om Kulturrådet

 1. Statsbudsjettet 2017
 2. Erna Solberg
 3. Trine Skei Grande
 4. Statsbudsjettet