Kystverket lanserer digital rutetjeneste

Kystverket lanserte 3. juni en utvidet digital rutetjeneste for skip som trafikkerer havner mellom Sandefjord og Haugesund.

Publisert: Publisert:

Tjenesten tilbys som en gratis tjeneste for kommersiell skipsfart fra norske myndigheter. Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

  • Erlend Borren Kristoffersen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dette er en utvidelse av den digitale rutetjenesten som ble lansert i Oslofjorden i 2018. Tjenesten skal gjøres tilgjengelig for hele kysten i løpet av 2020. Foto: Kystverket

Tjenesten er et ledd i Kystverkets arbeid med å effektivisere og digitalisere maritime tjenester for styrket sjøtransport. Tjenesten er testet ut i Oslofjorden med gode resultater.

− Den digitale rutetjenesten skal bidra til effektiv distribusjon av nautisk informasjon for å støtte transportsikkerheten for seilaser på norskekysten. Nå utvides tjenesten til å dekke hele sørlandskysten og Sør-Vestlandet, sier senioringeniør John Morten Klingsheim i Kystverket.

Tjenesten effektiviserer planlegging av seilas og gir informasjon om lokale seilingsbestemmelser som gjelder for valgt rute.

– Vi har fått positive tilbakemeldinger fra våre brukere om at tjenesten bidrar til å styrke navigasjonssikkerhet og gi mer effektive anløp. Flere rederier melder også at de vil be sine navigatører om å bruke tjenesten når de planlegger seilaser på norskekysten. Målet vårt er å tilby sikre og effektive ruter, og vi prioriterer høyt å innføre tjenesten langs hele kysten innen utgangen av 2020, sier Klingsheim.

Dette er en utvidelse av den digitale rutetjenesten som ble lansert i Oslofjorden i 2018.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  2. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  3. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

  6. Leteaksjon etter mann (63)

  1. Kystverket