Tilregneligheten til dobbeltdrapssiktet 40-åring skal vurderes

Det er satt i gang undersøkelser for å avklare om den 40 år gamle mannen som er siktet for å ha drept foreldrene sine på Sotra, var tilregnelig.

Publisert: Publisert:

En 40 år gammel mann er siktet og vil bli fremstilt for varetektsfengsling etter at foreldrene hans ble funnet drept på Sotra torsdag. Foto: Richard Halland / NTB scanpix

  • NTB
  • Fredrik Ljone Holst
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det drepte ekteparet, som var i midten av 60-årene, ble natt til fredag sendt til Gades Institutt for obduksjon der de ble obdusert fredag.

Den siktede sønnen ble avhørt fredag kveld og ble deretter tatt hånd om av helsevesenet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. De sier mannen forklarte seg greit, men ønsker ikke å gå inn på hva som kom fram i avhøret. Politiet vil heller ikke si hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Vi har bedt psykiatere starte undersøkelser for å avklare om han var tilregnelig. Denne undersøkelsen er påbegynt, sa politiinspektør May Britt Erstad i Vest politidistrikt på en pressebrifing fredag ettermiddag.

Fengslingsmøte

Den siktede mannen fremstilles for varetektsfengsling tidlig lørdag ettermiddag. Erstad sier politiet vil be om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

Pågripelsen skjedde på adressen der både foreldrene og den voksne sønnen bodde på Kolltveit på Sotra. Politiet fikk melding om saken torsdag klokken 17.10.

– Vi fant siktede på den aktuelle adressen og de døde like etterpå, opplyste Tore Salvesen i Vest politidistrikt på en pressebrifing torsdag kveld. Salvesen leder distriktets avdeling for vold og seksuallovbrudd. Selve pågripelsen foregikk uten dramatikk

Gir ingen detaljer

Torsdag kveld foretok politiet en rundspørring i nabolaget. De sier de begynner å danne seg et godt bilde av hva som har skjedd og hvordan og når ekteparet ble drept.

– Samtidig er det så tidlig at vi ikke har låst oss til noen teorier, og vi etterforsker fortsatt bredt, sa Erstad fredag.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å gi noen detaljer om hendelsesforløpet eller andre detaljer om etterforskningen.

– Blant annet vil det være uheldig for etterforskningen om vitner hører detaljer fra mediene før vi har fått avhør dem, forklarte politiinspektøren. Hun la likevel til at politiet mener dobbeltdrapet har skjedd natt til torsdag.

Åstedet er fortsatt avsperret, og de kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter gjennom helgen. I den forbindelse er det opprettet en flyforbudssone, som også gjelder droner.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  2. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  4. Mann koronasmittet i Sola

  5. Leteaksjon etter mann (63)

  6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

  1. Krim