Måling: Fire av ti Høyre-velgere ønsker KrF inn i regjering

KrFs velgere ønsker heller at partiet skal inn i regjering med Ap og Sp enn med Solberg-regjeringen, viser en meningsmåling. Her er KrFs partileder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad på ekstraordinært fylkesårsmøte i Oslo KrF tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristelig Folkeparti får en kald skulder både fra Høyre, Venstre og Frps velgere, viser en meningsmåling for Dagbladet. Ap og Sps velgere er mer positive.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En meningsmåling Ipsos har gjennomført for Dagbladet blant et representativt utvalg av norske velgere, viser at 42 prosent av Høyre-velgerne vil ha KrF inn i regjering. Blant Frp-velgerne er tallet 41 prosent, og bare 16 prosent av Venstres velgere vil ha partiet inn i regjering.

På den andre siden er Arbeiderpartiets og Senterpartiets velgere langt mer positive til å la KrF gå inn i regjering med Ap og Sp. 64 prosent av Aps velgere ønsker KrF inn i regjering, mens 63 prosent av Sp-velgerne støtter dette.

Valgforsker Johannes Bergh sier til avisen at han tror noe av årsaken til den lunkne mottakelsen blant de borgerlige velgerne kan ligge i at det har vært et komplisert samarbeidsklima på borgerlig side helt siden valget i 2013.

Totalt er det flest som mener KrF bør gå sammen med Ap og Sp. 30 prosent støtte dette alternativet, mens bare 17 prosent mener KrF bør gå inn i dagens regjering.

Blant KrFs velgere er det bare 18 prosent som vil inn i Solberg-regjeringen, mens 40 prosent støtter en regjering på venstrefløyen.

Det er ikke opplyst hvor mange som ble spurt i undersøkelsen.

Les også

 1. Krisemåling for KrF to dager før skjebne-landsmøtet

 2. Ropstad setter sin lit til at KrF-delegatene stemmer som bestilt

 3. Derfor kan rekkefølgen på KrFs avstemninger fredag avgjøre hvem som blir statsminister i Norge

 4. Grøvan: – Hareide har sagt at han vil fortsette

Publisert:
 1. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. To kjappe Viking-mål

 2. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 3. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 4. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England

 5. – Hæ, er den laget av pepperkake?

 6. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul