HRS: To personer tatt av snøskred i Lofoten

To personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem fikk medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Turfølget besto av tolv personer fra Italia, som var på skitur. Fire av dem var i området hvor skredet gikk, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS)

– To av dem ble tatt og den ene ble begravd. Vi kom fort til personen som ble begravd, og vedkommende får nå behandling, opplyste Lars Nedrevåg i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Alle personene i turfølget ble kort tid etter skredet gjort rede for. Tilstanden til personen, som ble begravd, er ikke kjent, men ifølge Nedrevåg er den ikke akutt. Vedkommende ble ivaretatt av lege.

Skredet gikk i Vågan kommune litt etter klokken 15 onsdag ettermiddag. Et ambulansehelikopter og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet, og redningsoperasjonen ble koordinert av den lokale redningssentralen (LRS).

Varslingstjenesten Varsom.no advarer om stor snøskredfare i Lofoten og Vesterålen onsdag. Det er nysnø og kraftig vind kombinert med vedvarende svake lag som kortvarig fører til stor skredfare når været står på. Folk bes om å unngå alt skredterreng.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i fritidsbåt i Jåttåvågen

  2. Tidligere Viking-spiller herjet med Brann

  3. For to år siden slaktet Mattilsynet dyra på gården. Nå kan det skje igjen

  4. Dette huset satte prisrekord i Sola

  5. Nesten som i Syden

  6. Faren ble drept da han var fem. Moren ba ham dra da han var 14 år. Nå bor han på Klepp