Omstridt healer blir ikke etterforsket

Den britiske healeren Stephen Turoff kan uforstyrret fortsette sin omdiskuterte praksis i Valdres. Politiet nøyer seg med å ta en anmeldelse fra Fylkeslegen i Oppland til etterretning.

Publisert: Publisert:
  • Aftenbladet.no
iconDenne artikkelen er over 19 år gammel

«Healingtreffet» i Valdres har ført til den rene folkevandringen, og Stephen Turoff kan på en hektisk dag imot nærmere 200 pasienter som betaler 500 kroner hver i et lønnlig håp om å bli friske.

Fylkeslegen i Oppland mener virksomheten sorterer under kvakksalverloven. Men politiinspektør Atle Roll-Matthiesen sier til Oppland Arbeiderblad at politiet ikke har kapasitet til å foreta seg noe med saken.

Stephen Turoff praktiserer «åndelig healing» og framholder at det er Gud som arbeider gjennom hendene hans. Det er tredje gang han tenner røkelse på et hotell i Vestre Slidre og tar imot pasienter nærmest på samlebånd. Turoff garanterer imidlertid ikke at de som behandles av ham virkelig blir friske.

Det er Alternativet Brua i Lofoten som står bak opplegget i Valdres, og Astrid Rydning i dette arrangørselskapet sier til Oppland Arbeiderblad at det ikke ligger noen fortjeneste i «healingtreffet», men at formålet er å vise medmenneskelighet.

geir.magnusson@ntb.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking-spiller tar selvkritikk: – For dårlig av meg

  2. Slik gikk det da kommunen dro på byen for å sjekke om korona-reglene ble fulgt

  3. En smak av Spania - på Ruten

  4. Ektepar viste fram hytta i en boligreportasje - nå må de fjerne brygge og strand

  5. Børsen: Han var Vikings soleklart beste

  6. – Er det lov til å ha besøk av flere personer hvis festen er utendørs?