Evakuering opprettholdes på Svalbard

Snøskredfaren på Svalbard er fortsatt stor.

Beboerne i Nybyen på Svalbard får fremdeles ikke flytte hjem. Rasfaren er så stor at det er bestemt at evakueringen skal opprettholdes.

 • Per Helge Berg
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Evakueringen opprettholdes da det ikke er noen endringer i situasjonen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB torsdag formiddag.

Fjellsidene ved Nybyen har på grunn av værforholdene ikke latt seg sjekke ordentlig, men etter at det er blitt gjort og tilbakemeldinger er blitt gitt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), vil det bli tatt en ny vurdering rundt klokken 14 i ettermiddag.

– Tilbakemeldingen fra NVE vil være utgangspunktet for hva vi gjør videre, sier Carlsen.

NVE skriver i sitt siste rasvarsel at de venter at stormen fortsetter og gir kraftig snøfokk og stor pålagring i leområdene, noe som vil føre til naturlig utløste skred i leområdene. Snøskredvarselet for Svalbard ligger fortsatt på faregrad 4 – stor.

I løpet av natt til torsdag ble det ikke registrert noen hendelser av betydning på Svalbard, men vinden var oppe i sterk storm med orkan i kastene

«Det har gått noen mindre snøskred i fjellsidene, men som ventet har skredene ikke nådd bebyggelsen. Det er fortsatt stor snøskredfare, og sysselmannen advarer folk mot å ferdes ute i terrenget», heter det i en pressemelding fra Sysselmannen.

Ifølge yr.no skal det blåse kraftig på Svalbard også torsdag og fredag, med vind opptil stiv kuling, før vinden minker fredag ettermiddag.

Les også

 1. Nybyen på Svalbard blir evakuert

Publisert:
 1. Svalbard
 2. Longyearbyen
 3. Ekstremvær

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 2. 400 kan miste jobben i Seadrill

 3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 4. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 5. Ferdig i utenlandsk klubb

 6. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag