Nokas-raner oppsøkte barnas skole – brudd på besøksforbud

Nokas-raner Kjell Allrich Schumann forsøkte å ta kontakt med barna sine til tross for kontakt- og besøksforbud. Nå risikerer han ny forvaringsdom.

Publisert: Publisert:

Kjell Alrich Schumann risikerer å bli satt i forvaring igjen etter flere mulige brudd på vilkårene under prøvetiden. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix.

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Forbudet gjorde at Schumann ikke kunne oppsøke eller snakke med barna sine utenom de kontrollerte samværene som ble arrangert åtte timer én lørdag i måneden. Men Nokas-raneren kontaktet og oppsøkte likevel barnas skole, melder NRK.

Blant annet skal den drapsdømte raneren ved flere datoer i januar ha kontaktet barneskolen i Stavanger for å høre når barna var ferdige på SFO. I tillegg ble han ved flere anledninger i februar observert i barnas skolegård.

Ved en anledning, 19. februar, ble han pågrepet på skolen og satt i arrest. At Schumann oppsøkte skolen var også et brudd på besøksforbudet, som gjaldt i en omkrets på 500 meter fra ekskonas bolig. Skolen lå innenfor denne radiusen.

Dette, og flere andre mulige brudd på vilkår under prøvetiden, gjør at statsadvokaten vurderer en begjæring om å gjeninnsette Schumann i forvaring.

I en epost til NRK skriver hans advokat Fredrik Brodwall at det hele bunner i en samværskonflikt med hans tidligere kone, at samværsavtalen skulle utvides i vår, men at hans ekskone har valgt ikke å etterfølge det.

Hans tidligere ektefelles advokat ønsker ikke å kommentere saken.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ambulanse påkjørt bakfra

  2. – Det vi ser i Norge og landene rundt oss, er en vekker for oss alle

  3. Og nei, vindkraft er ikke den «desidert største nedbyggingen av norsk natur». Det er hyttebyene våre

  4. Saudabu blir ny toppsjef i Equinor: - Det blir bra med en ingeniør

  5. Tre styrepils i 60 knop

  6. En oase av de sjeldne. Hageentusiaster valfarter til Tor Gundersens hage.

  1. Nokas
  2. Ran