Kraftig trafikkvekst og mange flere fløy med Norwegian

Nesten 3,5 millioner mennesker fløy med Norwegian i juni, en økning på 14 prosent fra samme måned i fjor.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan se tilbake på en junimåned med sterk passasjervekst og kraftig økning i trafikken og kapasiteten. Her fotografert under presentasjonen av resultatet for fjorårets siste kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det norske lavprisflyselskapet hadde samtidig en kapasitetsvekst på 43 prosent, i tillegg til at fyllingsgraden – andelen flyseter med passasjerer på flygningene – steg med 0,8 prosentpoeng til 90,5 prosent.

– Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil gagne kunder, ansatte og aksjonærer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Selskapet konkluderer med at 99,4 prosent av flygningene gikk som planlagt i juni, men en rekke flygelederstreiker i Europa bidro sterkt til at punktligheten var på lave 70,9 prosent.

Norwegian er verdens sjette største lavprisflyselskap, og med en gjennomsnittsalder på 3,7 år skryter selskapet av å ha en av bransjens mest moderne og miljøbesparende flyflåter.

I juni fikk Bjørn Kjos' selskap levert en ny Boeing 787–9 Dreamliner og en ny 737 MAX 8-maskin. I løpet av 2018 skal hele elleve nye Dreamlinere være på plass, i tillegg til tolv 737 MAX 8-maskiner. De to siste 737-800-flyene er allerede levert. Flåten teller nå rundt 150 fly.

Flere saker om Norwegian:

Publisert: