Hellas åpner for nordmenn fra 15. juni

Norge er blant de tjue landene som kan sende turister til Hellas når landet åpner opp noe i juni. Men det kan bli skjær i sjøen for nordmenns Hellas-ferie.

Publisert: Publisert:

Parasoller og turister på stranden ved Falasserna på Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

  • NTB

Til tross for at Hellas åpner for personer fra Norge 15. juni, blir det trolig få nordmenn på stranden i Tersanas på Kreta i sommer. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Landene som Hellas åpner for, er land som har klart å begrense smittespredningen, ifølge Flysmart24.

Danmark og Norge, men ikke Sverige er blant landene på listen. De andre landene Hellas åpner opp for turister fra 15. juni, er: Kypros, Israel, Tyskland, Kina, Australia, Japan, Østerrike, Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Ungarn, Polen, Tsjekkia og Slovakia.

Til tross for at Hellas åpner for nordmenn, kan det bli skjær i sjøen for nordmenn som vil dra på øyhopping i Hellas. De store charterselskapene Tui, Ving og Apollo har alle avlyst sine reiser i sommer, og Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land til og med 20. august. Dessuten venter fremdeles hjemmekarantene i ti dager om man har vært i utlandet.

De fleste reiseforsikringer er nært knyttet til UDs reiseråd. Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring opplyser til nettstedet at reiseforsikringen ikke gjelder i Hellas.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har tidligere sagt at regjeringen vil vurdere for å åpne for reisende fra Norden innen 15. juni og nærliggende land innen 20. juli. Det er ikke kjent om Hellas er blant de aktuelle nærliggende landene.

Publisert:
  1. Trumps pomp og prakt trues av korona

  2. Opposisjonen vil ha slutt på korona-fullmakter: - Nå er det på tide å åpne opp igjen

  3. Ber om felles reiseregler: 15. juni blir D-dag for europeisk turisme

  4. Sykepleierleder reagerer på feil bruk av munnbind på flyplasser

  5. Gode nyheter til høstens førsteklassinger: – Besøksdagene er ikke avlyst

  6. Går mot krisesommer for norske storbyhoteller: - Bekmørkt

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset