Kongen utskrevet fra Rikshospitalet

Kong Harald er utskrevet fra Rikshospitalet, men er fortsatt sykmeldt, ifølge Slottet.

Publisert: Publisert:

Foto: Terje Bendiksby

  • NTB

Kong Harald ble lagt inn på Rikshospitalet etter å ha opplevd svimmelhet. Nå er han utskrevet. Bildet er tatt i forbindelse at han holdt sin tradisjonelle nyttårstale. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kongen ble innlagt på sykehus onsdag for en uke siden etter å ha opplevd svimmelhet. De ble ikke funnet alvorlig sykdom, men han ble sykmeldt i to uker.

Onsdag ettermiddag meldte Slottet at kongen er utskrevet.

Kronprins Haakon fungerer som regent og midlertidig statsoverhode så lenge kongen er sykmeldt.

Tung periode

– Det har vært en tung periode de siste par ukene, men vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sa kronprinsen da han møtte pressen under et besøk hos Flyktninghjelpen mandag.

Kongens tidligere svigersønn, prinsesse Märtha Louises eksmann Ari Behn, tok sitt eget liv 25. desember. Han ble bisatt fra Oslo domkirke fredag 3. januar.

Tirsdag i forrige uke skulle kongen ha deltatt på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste på grunn av påkjenningene den siste tiden.

Syk før jul

Kong Harald var også sykmeldt noen dager like før jul på grunn av en virusinfeksjon. Da var det to år siden forrige sykmelding for regenten. En fredag i november 2017 ble kongen innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon, men var ute igjen mandagen etter i fin form, meldte Slottet.

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

  4. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

  5. Gutt påkjørt på Bryne

  6. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!